Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 10 t/m zondag 11 september 2016    Evangelie van 2016-09-10
 titelOpen Monumentendag Nieuwe Bavo
beschrijving

De officiële opening van Monumentendag 2016 in Haarlem vindt plaats op vrijdag 9 september 2016 in de Nieuwe Bavo aan de Leidsevaart.

Tijdens het weekend van 10 en 11 september is het rijksmonument met diverse activiteiten voor het publiek geopend.

Zo wordt zaterdag 10 september het boek De nieuwe Bavo te Haarlem gepresenteerd en is er een signeerssessie met de auteur Bernadette van Hellenberg Hubar. Het boek is dan tevens tegen een introductieprijs te koop.

De nieuwe Bavo is hét meesterwerk van Joseph Cuypers. Een meesterwerk dat tijdens de restauratie voor verassende ontdekkingen zorgde. Zo gaat het in De nieuwe Bavo te Haarlem over onder andere de minieme kleursporen van de buitenpolychromie die net op tijd zijn gevonden. Opvallend zijn verder de rijk versierde terracotta’s, onvoltooide decoraties en misbakels die het werk van Joseph Cuypers tot een Unvollendete maken. Door de aanpak van het glas in lood kwam de bijzondere visie op het licht in deze kerk aan de oppervlakte: Joseph Cuypers brak met het ideaal van zwaar gekleurde, donkere glazen om het licht van het Hollandse polderlandschap naar binnen te halen. De dit jaar onthulde ramen van Jan Dibbets kunnen in deze geest worden bekeken.

De ‘Nieuwe Bavo’ is tijdens het weekend volop te bezichtigen. Zo is er de mogelijkheid om de gewelven en koepel van binnen te bezichtigen. Details van verdere activiteiten kunt u vinden op www.nieuwebavo.nl

Op zaterdag 10 september zijn de deuren geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur en zondag 11 september van 12.00 uur tot 17.00 uur.

info

www.nieuwebavo.nl

locatieKathedrale Basiliek van Sint Bavo, Leidsevaart 146
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl