Vandaag is dinsdag 8 oktober  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzondag 28 augustus 2016    Evangelie van 2016-08-28
(Sint Augustinus)
begintijd09:30 uur
 titelBijzondere Helenaviering in Aalten
beschrijving

In de St. Helenakerk in Aalten (Sint Ludger parochie) is op zondag 28 augustus om 9.30 uur een Helenaviering. Haar feestdag wordt op 18 augustus gevierd, in Aalten is dan ook sprake van een bijzondere viering met als thema ‘vakantiebeleving / herinnering’. “Onze patrones H. Helena reisde veel en bracht het Kruis en de spijkers, waarmee Jezus aan het Kruis geslagen werd, mee terug uit Jeruzalem,” meldt de website van de parochie.

Daar staat ook hoe de viering vorm wordt gegeven: “We vragen u bij het Corpus Christi iets te vertellen over het land of de plek waar u vakantie gaat vieren of hebt gevierd. Dichtbij of ver weg. En wie thuis blijft in de vakantietijd kan ook iets bijzonders ervaren. Het hoeft niet iets tastbaars te zijn, maar iets wat u geraakt heeft. Het mag bijvoorbeeld een bijzonder souvenir, mooie foto, een verhaal of iets anders zijn.”

Het ‘Corpus Christus’ in de kerk van Aalten (Dijkstraat 11) is een kruisbeeld zonder handen, met daarop de tekst: ‘Jullie zijn mijn handen’. Tijdens de viering wordt ook aandacht besteed aan het Heilig Jaar van de Barmhartigheid. De thematiek van de viering past volgens de parochie heel goed bij het ‘geraakt zijn door’ dat een belangrijke rol speelt tijdens dit Heilig Jaar.

Het is de bedoeling dat alle bezoekers van de viering een bloem meenemen: deze worden na de viering bij het Helenabeeld in de tuin gelegd waarna vendeliersgroep ‘Sint Helena’ een vendelgroet zal brengen.

Deelnemers aan deze gebedsviering, onder leiding van pastoraal werker Jos Droste, kunnen zich opgeven bij het secretariaat, e-mail: aalten@sintludger.nl
Mensen kunnen hun verhaal ook mailen naar Jos Droste: droste@sintludgernu.nl

info

Secretariaat
aalten@sintludger.nl

Jos Droste
droste@sintludgernu.nl

locatieSint Helenakerk, Dijkstraat 11
plaatsAalten (Gelderland)
postcode71
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl