Vandaag is donderdag 11 juli  

categorie categorie Retraite
retraite
wanneermaandag 21 t/m vrijdag 25 november 2016    Evangelie van 2016-11-21
(Opdracht heilige Maagd Maria in de tempel)
 titelPriesterretraite met Nicolaas Sintobin
beschrijving

Van maandag 21 t/m vrijdag 25 november 2016 wordt in de Abdij van Postel een retraite georganiseerd voor priesters, diakens en religieuzen met Nicolaas Sintobin.

Tijdens deze retraite is er tijd voor stilte en gebed, voor ontmoeting en gesprek. Dagelijks sluiten we aan bij de H. Mis en het getijdengebed van de abdijgemeenschap. Daarnaast bieden we de gelegenheid tot aanbidding van het Allerheiligste, het bidden van de rozenkrans en tot het ontvangen van het sacrament van de biecht. Elke dag worden er twee inleidingen verzorgd rond het onderwerp:

God vinden in alle dingen
Leren onderscheiden waar God je toe uitnodigt, in het voetspoor van Ignatius van Loyola.

E.P. Nikolaas Sintobin s.j.
Pater Nikolaas werd geboren in Brugge, in 1962. Hij studeerde rechten in Gent en Leuven. In het najaar van 1988 besloot hij zijn carrière op te geven en jezuïet te worden.

Hij trad in september 1989 in bij de jezuïeten, waarna een vormingstijd van achttien jaar aanbrak. In 1999 werd hij priester, en legde drie geloften af (gehoorzaamheid, kuisheid en armoede).

Pater Nikolaas werd bekend als geestelijk begeleider in de EO-serie ‘Op Zoek naar God’ en schreef volgende boeken: ‘Jezuïeten grappen’ en ‘Leven met Ignatius’. Hij woont sinds drie jaar als overste in het jezuïetenhuis in Amsterdam; zijn primaire taak is internetpastor.

Naast zijn eigen blog, Inalledingen.org, is hij o.a. intensief betrokken bij Gewijderuimte.org (over ‘ignatiaans Bijbelgebed’).

Opgave
Opgave vóór 13 november.

Onkosten
Kostprijs voor de retraite bedraagt € 220
In deze prijs zijn vervat:

  • kamer en alle maaltijden
  • gebruik van lakens
  • honorarium voor de predikant

info

0496 / 50 15 23
gastenkwartier@abdijpostel.be
platform-ignatiaanse-spiritualiteit.org

locatieAbdij van Postel, Abdijlaan 8
plaatsMol (België)
doelgroepPriesters en religieuzen Priesters en religieuzen
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl