Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 10 juli 2016    Evangelie van 2016-07-10
begintijd10:00 uur
 titelInstallatiemis - Messe Solennelle
beschrijving

Aan het eind van ieder schooljaar worden de leerlingen van groep 5, die hun eerste opleidingsjaar hebben gevolgd aan de Koor­school Sint Bavo, geïnstalleerd in het Kathedrale Koor. Tijdens deze feestelijke plechtigheid wordt dan de z.g. installatiemis gezongen, een speciaal hiervoor gecomponeerde mis met een bijzondere partij voor de jongste koorzangers.

Artistiek leider van het Muziek­instituut Sint Bavo, dirigente Sanne Nieuwenhuijsen vroeg componist Geerten Liefting (1983) om een nieuwe installatiemis te schrijven. Het Fonds voor de Podium­kunsten subsidieerde deze opdracht. Op zondag 10 juli 2016 om 10.00 uur wordt Geerten Lieftings installatiemis ‘Messe Solennelle’ voor de eerste keer uitgevoerd in de Kathedraal Sint Bavo in Haarlem.

info

www.koorschoolhaarlem.nl

locatieKathedrale Basiliek van Sint Bavo, Leidsevaart 146
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl