Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 30 oktober 2004    Evangelie van 2004-10-30
 titelDroevige schoonheid in Utrechtse Domkerk
beschrijvingDomcantorij en solisten in droevige schoonheid met Franse requiems

De Domcantorij voert twee maal een Frans requiem uit op zaterdagmiddag 30 oktober. En wel in de meest pure 'kerkelijke' vorm, namelijk vooral koor en orgel, sober bijgestaan voor drie solisten - twee stemmen en een cello.

Onder leiding van Domcantor Remco de Graas is eerst te horen 'Messe de Requiem' van Jehan Langlais (1911-1940), voor koor en orgel. Daarna het bekende 'Requiem' van Maurice Duruflé (1902-1986) voor koor, orgel, mezzosopraansolo met cello, en baritonsolo.

Deze droevige schoonheid wordt uitgevoerd, met het Koor van de Domcantorij, door Karin van der Poel, mezzosopraan, Bas Kuijlenburg, bariton, Christiaan van Hemert, cello, en David Jansen, orgel.

De zakelijke leiding van de ZaterdagMiddagMuziek Domkerk wil er graag nog eens op wijzen, dat de vele honderden trouwe bezoekers gratis toegang hebben, maar bij vertrek na de concerten wordt een bijdrage van minimaal twee euro zeer op prijs gesteld. Sterker nog: die bijdragen zijn hard nodig voor het voortbestaan van de concerten.

infoSecretariaat van de Domkerk, (030) 2310403
locatieDomkerk
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl