Vandaag is woensdag 17 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerdonderdag 14 juli 2016    Evangelie van 2016-07-14
begintijd20:00 uur
 titelZomerconcert panfluit & orgel
beschrijving

In juli geven panfluitiste Noortje van Middelkoop en organist Harm Hoeve vijf zomerconcerten.

U kunt luisteren naar bekende hymns, klassieke werken en muziek van Hongarije, Italië, Frankrijk en Rusland. Zo hoort u het gevoelige “O Mio Babbino Caro” van Puccini, maar ook het temperamentvolle Russische lied Kalinka. Verder spelen Noortje en Harm eigen composities en populaire muziek, zoals Conquest of Paradise (met contrabaspanfluit) en muziek van de Lion King.

Mini workshop
Voorafgaand aan het concert geeft Noortje om 19.30 uur een mini workshop “Playing Pipes”, waarbij bezoekers van het concert zélf kunnen proberen een panfluit pijp aan te blazen. Als het goed gaat, wordt er een stukje samen gespeeld en misschien zelfs in het concert ten gehore gebracht! Vanaf 4 jaar kan men meedoen, maar vol is vol.  

Noortje van Middelkoop
Noortje van Middelkoop is als panfluitiste bekend in binnen- en buitenland. Zij geeft instrumentale optredens en werkt mee aan koorconcerten en diverse cd opnamen. Noortje maakte concertreizen door Europa, Israël, Canada, Amerika en Australië. Noortje schrijft bladmuziek voor de panfluit en werkt momenteel aan haar nieuwe cd met combo. Naast het geven van concerten organiseert zij Panfluit Workshop Dagen voor panfluitspelers, van beginners tot ver gevorderden.

Harm Hoeve
Harm Hoeve is een veelgevraagd organist, zowel als begeleider bij koren als solistisch bij orgelconcertseries. Ook hij maakte vele reizen naar het buitenland, o.a. naar Amerika, Rusland, Duitsland, Schotland en Frankrijk. Zijn orgelspel is degelijk, verzorgd en tegelijk sprankelend. Harm speelt ook piano, heeft een eigen lespraktijk en is dirigent van een viertal koren. Daarnaast schrijft hij bladmuziek voor orgel en voor koren.

Muzikaal duo
Noortje en Harm vormen al jaren een muzikaal duo met panfluit, orgel en piano. Ze geven jaarlijks een serie zomerconcerten door ons hele land. Hun repertoire is veelzijdig en virtuoos en ze brengen hun muziek in een ontspannen en spontane sfeer. Noortje en Harm hebben samen vier cd’s opgenomen, waaronder hun laatste cd “Festivo”.

De concerten beginnen om 20.00 uur. Kaarten zijn vanaf 19.15 uur verkrijgbaar aan de kerkzaal. De toegang is € 10 voor volwassenen en € 5 voor kinderen t/m 16 jaar. Gezinskaarten kosten € 30 (maximaal 2 volwassenen). Er is ook een cd tafel aanwezig.

Data

09 juli Yerseke, Hervormde Kerk, Kerkplein 5
12 juli Vaassen, Dorpskerk, Marktplein 7
14 juli Lunteren, Oude Kerk, Dorpsstraat 34
15 juli Rolde, Jacobskerk, Kerkbrink 5
16 juli Hasselt, Grote Kerk, Markt 1

info

info@harmhoeve.nl
www.harmhoeve.nl

www.noortjevanmiddelkoop.nl

locatieOude Kerk, Dorpsstraat 34
plaatsLunteren (Gelderland)
postcode67
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl