Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 2 juli 2016    Evangelie van 2016-07-02
begintijd08:30 uur
 titelFietsbedevaart naar Ommel
beschrijving

De parochies van Weert-Zuid houden zaterdag 2 juli een fietsbedevaart naar het Brabantse Ommel. Dit is sinds de 15e eeuw een Mariabedevaartsoord.

In 1444 werd er een kapel ingewijd met een Mariabeeld waaraan vele wonderen worden toegeschreven. De kapel werd opgenomen in de kerk die in 1897 werd gebouwd. In 1944 werden kerk en kapel verwoest. Pas in 1962 kwam de huidige, moderne kerk gereed, weer met een kapel gewijd aan Maria.

De fietstocht vertrekt om 8.30 uur vanafd de Moeselkapel aan de Irenelaan in Weert. Ommel ligt ongeveer 25k kilometer van Weert, tussen Someren en Deurne.

Deelnemers kunnen zich aanmelden bij het parochiekantoor Weert-Zuid of per e-mail via Keent@parochiesweertzuidoost.nl of moesel@parochiesweertzuidoost.nl . Telefonische aanmelding is mogelijk bij diaken Goos via (0495) 520 882.

info

diaken Goos
(0495) 520 882.

Keent@parochiesweertzuidoost.nl
moesel@parochiesweertzuidoost.nl
www.parochiesweertzuidoost.nl

locatieMarialaan 16
plaatsOmmel (Noord-Brabant)
postcode57
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl