Vandaag is donderdag 12 september  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Kinderen bidden voor Kinderen
(KBVK)

Kinderen bidden voor Kinderen

Website E-mail

Programma’s en materialen om kinderen te leren bidden voor kinderen die ziek zijn of die om andere reden gebed extra nodig hebben. Vaak in combinatie met kinderactiviteiten met kaarten maken voor deze kinderen.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 16 oktober 2016    Evangelie van 2016-10-16
begintijd10:00 uur
eindtijd11:15 uur
 titelKinderen bidden voor oorlogsKinderen
beschrijving

Kinderen bidden voor Oorlogskinderen

Wilt u ook met kinderen bidden voor oorlogskinderen in oktober?

In samenwerking met de Stichting ‘Kinderen bidden voor Kinderen’ nodigen wij parochies en gezinnen uit om met kinderen te bidden voor de vele kinderen die te lijden hebben onder oorlogsgeweld.

Bidden jullie ook met heel veel kinderen in Nederland en België één Tientje van de Rozenkrans? Dat is één Onze Vader en 10 keer het Weesgegroet. 

Waarom meedoen?

Maria heeft bij haar verschijningen juist ook aan kinderen gevraagd om te bidden. Het gebed van kinderen is extra sterk. In Fatima heeft Maria gezegd dat de ’Rozenkrans een gebed voor vrede’ is. Zeker in deze tijd is gebed voor vrede heel hard nodig. Daarom willen we met kinderen samen veel Tientjes bidden, speciaal voor de kinderen in oorlogsgebieden en die gevlucht zijn.

Kinderwoorddienst

Tijdens de kinderwoorddienst zullen kinderen uitleg krijgen over het bidden met de rozenkrans. Deze maand bidden we de Blijde Geheimen van de Rozenkrans. Een grote rozenkrans gaan we vullen met mooie tekeningen gemaakt door de kinderen. Na de Hoogmis wordt gezamenlijk een Tientje van de Rozenkrans gebeden speciaal voor kinderen die lijden onder oorlogsgeweld.

Dinsdag 18 oktober: 1 miljoen kinderen bidden de rozenkrans

Op zondag 16 oktober gaan wij bidden voor vrede, vooruitlopend op dinsdag 18 oktober wanneer alle kinderen over de hele wereld worden uitgenodigd om massaal het rozenkransgebed te bidden voor vrede. De Italiaanse pater Pio (1887-1968): “Stel je eens voor hoezeer de wereld zou veranderen als 1 miljoen kinderen tegelijkertijd het Weesgegroet zouden opzeggen en daarmee bidden voor vrede.”

Samen met de Stichting Kinderen bidden voor Kinderen en Kerk in Nood willen we proberen zoveel mogelijk kinderen en gezinnen te benaderen om aan deze keten van gebed deel te nemen. Om u de kinderen op weg te helpen met het bidden kunnen sleutelkoorden voor vrede of glow-in-the-dark rozenkransjes worden besteld. Kijk daarvoor op de site van Kinderen bidden voor Kinderen, zie hieronder.

info

www.lambertuskerk-rotterdam.nl/oktober-rozenkransmaand.html

(010) 412 36 90

www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl/

organisatieKinderen bidden voor Kinderen
locatieH Lambertuskerk Rotterdam
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl