Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden
(SPV)

Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden

Website E-mail

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden organiseert enkele keren per jaar een groepswandeling naar pelgrimsoorden en andere bijzondere plaatsen in en om Zuid-Limburg.

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 10 juli 2016    Evangelie van 2016-07-10
begintijd08:00 uur
 titelTe voet naar Kroningsfeesten Tongeren
beschrijving

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) organiseert diverse pelgrimstochten.

Te voet vanuit Maastricht naar de Kroningsfeesten in Tongeren (B)

Op de zondagen 3 en 10 juli (15.00 uur) en op dinsdag 5 en vrijdag 8 juli (19.00 uur) trekt de zevenjaarlijkse Kroningsprocessie weer door de straten van Tongeren (B), een traditie die zijn oorsprong heeft in de heiligdomsvaarten vanaf 1390. In maar liefst 18 processie-groepen neemt de Tongerense bevolking massaal deel aan de grootste processie van België. Op deze vier dagen is er om 22.30 uur ook een groot avondspel op de Grote Markt.

Op zondag 10 juli 2016 kan men in de ochtend vanuit Maastricht via Kanne en door het Jekerdal meewandelen naar Tongeren om daar de Kroningsfeesten mee te maken.

Vertrek is om 08.00 uur vanuit de Maastrichtse woonwijk Wolder, eindpunt van stadsbus nr 3, waar men op het mgr Vranckenplein ook gratis kan parkeren.

Na 3 km wordt de H.Grafkelder te Kanne (B) bereikt, waar om 08.45 uur de officiële opening is van de pelgrimswandeling. De tocht voert door het schilderachtige Waalse deel van het Jekerdal via Bassenge. Daar bij de Mariagrot ‘Klein Lourdes’ is een bezinningsmoment en een pauze.

De aankomst in Tongeren is tegen 15.00 uur, dus op tijd om het grootse religieuze schouwspel mee te maken. Vanaf het station gaat om 17.28 uur een lijnbus naar Maastricht, die ook in Wolder, vlakbij het startpunt, stopt.

info

www.spvlimburg.nl
www.kroningsfeesten.be

organisatieStichting Pelgrimswegen & Voetpaden
locatie
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl