Vandaag is zaterdag 17 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden
(SPV)

Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden

Website E-mail

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden organiseert enkele keren per jaar een groepswandeling naar pelgrimsoorden en andere bijzondere plaatsen in en om Zuid-Limburg.

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 15 augustus 2016    Evangelie van 2016-08-15
(Maria Tenhemelopneming)
begintijd09:45 uur
eindtijd17:00 uur
 titelKroedwiswandeling Thorn - Kapel in ’t zand
beschrijving

De Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden (SPV) organiseert diverse pelgrimstochten.

Op het Feest van Maria Tenhemelopneming ( ‘Maria Hemelvaart’) organiseert de  bedevaartwerkgroep van ‘Kapel In ’t Zand’, in samenwerking met de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden, een voettocht van het historische stadje Thorn naar het bekende Maria-oord aan de Parklaan te Roermond.  

Om 09.45 uur wordt de pelgrimage geopend in de monumentale Abdijkerk van Thorn met een korte inleiding en het pelgrimsreisgebed. Na 24 km wandelen wordt de tocht besloten met een korte viering om plm. 16.30 uur in Kapel In ’t Zand, bij goed weer in het ernaast gelegen Kruiswegpark aan de zuidkant van Roermond..

De tocht voert door de natuurgebieden het Meggelveld, de Annabeemd, en de Linnerweerd, langs kanalen, recreatieplassen en sluizen, en door het monumentenpark van kasteel Hattem.

Onderweg zijn er bezinningsmomenten en rustpauzes in Heel en Linne.

Het is raadzaam om voor onderweg naast een lunchpakket voldoende te drinken mee te nemen, zeker bij warm weer.   

Om aan deze wandeling mee te doen, is opgave vooraf niet noodzakelijk; op tijd (09.45 uur) aanwezig zijn in de Abdijkerk van ‘het witte stadje’ is voldoende.

Deelname aan de pelgrimswandeling is gratis, maar een vrije gave wordt op prijs gesteld.

Thorn is goed met openbaar vervoer te bereiken. Vanaf NS-station Roermond vertrekt om 9.09 uur Veoliabus lijn 73; de aankomst om 9.35 uur in Thorn (halte Wal) is ruim op tijd.

Wie na de wandeling weer terug wil naar Thorn: vanaf Kapel In ’t Zand is het 20 minuten lopen naar station Roermond; vandaar rijdt elk half uur een bus (lijn 73 of 72) naar Thorn.

info

Dhr. Wim Clout
wjclout@zonnet.nl
www.spvlimburg.nl

organisatieStichting Pelgrimswegen & Voetpaden
locatieAbdijkerk, Kerkberg
plaatsThorn (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl