Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 18 juni 2016    Evangelie van 2016-06-18
 titelZaligverklaring zr Maria Celeste Crostarosa
beschrijving

Twee in Limburg gevestigde kloosterordes vieren deze maand dat hun stichteressen respectievelijk zalig- en heiligverklaard worden.

Zondag 5 juni 2016 zal paus Franciscus in Rome de heiligverklaring van moeder Elisabeth Hesselblad uitspreken. Zij is de stichteres van de birgittinessen die in Weert een klooster hebben.

Op zondag 18 juni 2016 wordt in Foggia (Italië) zuster Maria Celeste Crostarosa zalig verklaard. Zij is de stichteres van de redemptoristinnen, die in Partij-Wittem een klooster hebben. Voor beide Limburgse kloosters betekent dit een bijzonder feestelijke aangelegenheid.

Zalige Maria Celeste Crostarosa
De andere religieuze met relaties naar Limburg, die binnenkort tot de eer der altaren wordt  verheven is Julia Crostarosa. Zij op 31 oktober 1696 in Napels geboren. Uit het gezin met negen kinderen kwamen drie kloosterzusters en een jezuïet voort. Een van hen was Julia. Op 12 november 1718 trad het vrome meisje als zuster Celeste in bij de Karmel van Nola. Enige tijd later ging zij samen met haar beide eveneens ingetreden zussen naar een onderkomen klooster van de Visitandinnen in Scala, om het nieuw leven in te blazen. In 1725 kreeg Julia een visioen de opdracht om een nieuwe orde te stichten: de redemptoristinnen. Later overtuigde zij Alofonsus de Liguori dat er ook een mannelijke tak moest komen: de redemptoristen.

In 1738 vestigde Julia Crostarosa zich met haar nieuwe kloosterorde in Foggia. Als snel werd ze gezien als de ‘heilige priorin’, die voor velen een geestelijke moeder was. In Foggia schreef Julia Crostarosa haar autobiografie en haar mystieke werken. Ze stierf hier op 14 september 1755. Sindsdien trekt haar graf veel pelgrims aan. De zaligverklaring vindt ook in Foggia plaats. Het klooster van de zusters in Partij bestaat sinds 1850.

info

www.birgittinessen.nl

locatie
plaatsFoggia (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl