Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerwoensdag 1 t/m vrijdag 3 juni 2016    Evangelie van 2016-06-01
 titelJubilee for priests
beschrijving

Van 1 tot en met 3 juni zijn priesters uit de hele wereld bijeen in Rome voor een pelgrimage in het kader van het Jaar van Barmhartigheid.

Woensdag is er ‘s ochtends gelegenheid om in drie daartoe door de Pauselijke Raad ter Bevordering van de Nieuwe Evangelisatie aangewezen ‘Jubileumkerken’ te biechten en deel te nemen aan eucharistische aanbidding, aldus het programma. De priesters zijn ook uitgenodigd om die dag door de Heilige Deur in de Sint-Pietersbasiliek te gaan. ‘s Middags geven bisschoppen in verschillende kerken catecheses.

Tijdens de tweede dag volgen de priesters in drie kerken om 10.00, 12.00 en 16.00 uur overwegingen van paus Franciscus, die door de Vaticaanse televisie live worden uitgezonden. De dag wordt afgesloten met eucharistievieringen van de taalgroepen waarin de priesters bijeenkomen.

Op de slotdag, het hoogfeest van het Allerheiligst Hart van Jezus, is er ‘s ochtends op het Sint-Pietersplein een plechtige eucharistieviering met paus Franciscus als hoofdcelebrant.

info

www.im.va/content/gdm/en/roma/grandi-eventi/2016-06-03-sacerdoti.html

locatie
plaatsRome (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl