Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerwoensdag 1 juni 2016    Evangelie van 2016-06-01
 titelMet de kinderen in SyriĆ« bidden om vrede
beschrijving

Ter gelegenheid van de Internationale Dag van het Kind, zullen honderden Syrische kinderen op woensdag 1 juni samenkomen om te bidden voor vrede. De patriarchen van Syrië doen een oproep tot de christenen van heel de wereld – en vooral tot de kinderen – om zich bij hen aan te sluiten. 

Deze 1e juni zullen honderden kinderen samenkomen in Damascus, Aleppo, Homs, Tartous en Marmarita om voor vrede te bidden. Dit initiatief, resultaat van een ontmoeting tussen Kerk in Nood en de Kerken in Syrië, werd samen genomen door de katholieke en orthodoxe patriarchen van het land. In hun boodschap waarschuwen zij voor de uiterst dramatische situatie van de kinderen: “In ons vaderland Syrië duurt het reeds meer dan vijf jaar dat kinderen door een wrede oorlog gewond, getraumatiseerd, gedood worden. velen hebben hun ouders verloren en al wat hun dierbaar was. zo veel kinderen worden tijdens de oorlog geboren en hebben nog geen vrede gekend. Hun tranen en lijden roept tot de hemel”. In deze context doen de patriarchen een oproep tot scholen, parochies en christenen in heel de wereld om zich bij hun gebed aan te sluiten “opdat er eindelijk vrede zou zijn”.

“Door op deze 1e juni met onze kinderen te bidden om vrede in Syrië, hernieuwen wij onze aanhankelijkheid aan de Syrische gezinnen die sinds 2011 zo zwaar getroffen worden door de oorlog”, zegt Marc Fromager, directeur van Kerk in Nood. (Zenit.org)

info
locatie
plaatswereldwijd
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl