Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzondag 12 december 2004    Evangelie van 2004-12-12
 titelStil gebedsuur
beschrijvingDe Parochie Breda Centrum in samenwerking met het Gilde van het Heilig Sacrament van Niervaert organiseert op iedere tweede zondag van de maand, van 15.00 tot 16.00 uur, een stil gebedsuur in de kerk van het Bredase Begijnhof. “In een sfeer van stilte, met wat muziek en een enkele tekst, even eerbiedig uitblazen om goed weer verder te kunnen”.

Door deze viering van stilte zoekt Parochie en Gilde naar vernieuwde vormen van ‘aanbidding’. Omstreeks 1500 bezochten de leden van het Gilde iedere donderdagavond de Sacramentskapel van de Bredase Grote of Onze Lieve Vrouwe Kerk en zongen er enkele lofgezangen. Het hedendaagse ‘gebedsuur’ is heel anders dan het lof dat velen nog van vroeger kennen.

Het is een open viering die voor alle ‘stiltezoekers’ toegankelijk wil zijn.

infoParochie Breda Centrum
(076) 5215764
parbc@wanadoo.nl
locatieOnze Lieve Vrouwe Kerk, Begijnhof
plaatsBreda (Noord-Brabant)
postcode48
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl