Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 5 november 2004    Evangelie van 2004-11-05
 titelOratorium Passie volgens Rubens
beschrijvingAls een late uitbloeier van het Rubensjaar zal Jan Schrooten, ere-kapelmeester van de kathedraal, twee concerten organiseren en dirigeren met het oratorium 'Passie volgens Rubens' van Herman Roelstraete, gecomponeerd op teksten van Anton van Wilderode. Hij schreef deze gedichten met lijdenstaferelen van Rubens voor ogen.

De uitvoerders zijn een ad-hoc koor samengesteld uit het Leonarduskoor van Sint-Lenaarts, het jeugdkoor "Canna cantat" uit Nieuwmoer, het jeugdkoor van het Sint-Jan Berchmanscollege van Westmalle (voorbereid door Guido Van Der Veken), en ex-zangers van het Antwerps Kathedraalkoor. Soliste: Veronique Van Hees.
Het programma wordt aangevuld met Kantate 156 "Ich steh'mit einem Fuss im Grabe" van J.S.Bach.

Het concert begint om 20.00 uur in de Eglise Saint-Paul te Marcq-en-Baroeil (een voorstad van Rijsel, 12 km voorbij de grens in Rekkem).

infoJan Schrooten
03/232 94 20
jan.schrooten@pandora.be
locatieEglise Saint-Paul
plaatsRijsel (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl