Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 18 juni 2016    Evangelie van 2016-06-18
 titelInternationale migrantenbijeenkomst
beschrijving

Een bijzondere viering en ontmoeting wordt het zonder twijfel: de eerste Diocesane Internationale Viering van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Op 18 juni a.s. komen de verschillende migranten­gemeen­schappen van ons bisdom samen in Heiloo bij het diocesaan Heiligdom OLV ter Nood. Vanaf 12.30 uur vieren zij de meertalige H. Eucharistie volgens de liturgie van de Barm­har­tig­heid in de grote kapel. Hulpbisschop Mgr. J.W.M. Hendriks is de hoofd­cele­brant en een aantal priesters uit de diverse gemeenschappen zal concelebreren.

Met mede­werking van veel koren die in hun eigen taal zingen en andere sprankelende muzikale bijdragen belooft het een heel speciale viering te worden, een ontmoeting in geloof met zoveel verschillende nationaliteiten!

Na de viering in de grote kapel wordt het programma vervolgd op het terrein van het Juliana­klooster. Zowel binnen als in overdekte buitenruimtes vinden daar diverse activiteiten plaats waarmee de gemeenschappen zichzelf presenteren. Muziek, dans, verkoop van spulletjes en simpele etenswaar.

De dag wordt met mede­werking van ambassadeurs uit de diverse gemeenschappen organisatorisch gedragen door het bisdom Haarlem Amsterdam, en is financieel mogelijk gemaakt door giften van het Noodfonds voor Migranten uit Amsterdam, het Diocesaan Heiligdom OLV ter Nood en de Commissie voor de Diocesane Caritas.

Wie deze dag zou willen bijwonen: u bent van harte welkom, maar uitsluitend na reservering van een plaatsbewijs. Gezien de te verwachten opkomst is dit noodzakelijk om ervoor te zorgen dat iedereen een zit­plaats in de kerk heeft.

U kunt hiervoor contact opnemen met mevrouw D.P. Broersen, coördinator, via e-mail op broersen@dekenaat-amsterdam.nl of telefonisch op 06-25021417.

Wij hopen op een stralende dag met hopelijk mooi weer, maar vooral op een warme ontmoeting in gezamenlijk geloof en omlijst door een verscheidenheid in culturele traditie!

info

Mw. D.P. Broersen, coördinator
(06) 250 214 17
broersen@dekenaat-amsterdam.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieHeiligdom O.L.V. ter Nood, Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl