Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneermaandag 16 mei 2016    Evangelie van 2016-05-16
(2e Pinksterdag)
begintijd20:00 uur
 titelFeestelijk orgelconcert Harm Hoeve
beschrijving

Op 16 mei geeft Harm Hoeve een feestelijk orgelconcert in de Lutherse Kerk te Den Haag (Lutherse Burgwal 7). De orgelbespeling begint om 20:00 uur.

Het afwisselende en toegankelijke programma wordt geopend met een statige mars van Jan Nieland. Van Händel klinkt een sprankelend concerto en van diens tijdgenoot Bach een virtuoze toccata. Harm Hoeve is een groot liefhebber van de Franse orgelmuziek uit de 19de eeuw. Daarom ontbreken werken van Widor en Saint-Saëns niet op dit concert. De Noorse componist Takle schreef een imponerend werk onder titel “Power of Life”. Deze compositie komt goed tot zijn recht op het beroemde Bätz-orgel. Ook worden er een aanal bewerkingen over bekende liederen gespeeld van Zwart, van Mazijk, Schuurman en de concertgever.

Harm Hoeve is een musicus die graag direct wil communiceren met zijn luisteraars en ze enthousiast wil maken voor de prachtige klanken van het orgel en haar muziek. Hij probeert de noten zo tot leven te wekken, dat de boodschap van de muziek op een aansprekende wijze overkomt. Zijn orgelspel kenmerkt zich door contrasten en dynamiek; “enthousiast waar dat kan, ingetogen waar dat moet. Hij kan buitengewoon uitpakken, maar ook innemend spelen met slechts enkele registers.” (aldus een recensent)

Harm Hoeve (Rouveen, 4 december 1964) kreeg zijn opleiding aan de muziekschool en conservatorium te Zwolle. Ook volgde hij de Zomeracademie in Haarlem. In 1989 won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzerfestival; een orgelconcours voor conservatoriumstudenten.

Als koordirigent is Harm Hoeve verbonden aan een viertal koren: mannenkoor Stereo uit Genemuiden, gemengd koor De Lofstem uit Rouveen, jong gemengd koor Immanuël op Urk en het Groot Nederlands Jongerenkoor te Woerden.

De toegang is € 10,00. Kinderen t/m 16 jaar zijn gratis.

Parkeren kan naast de kerk in een Q-park.

info

info@harmhoeve.nl
www.harmhoeve.nl

locatieLutherse Kerk, Lutherse Burgwal 7
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl