Vandaag is donderdag 18 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 22 mei 2016    Evangelie van 2016-05-22
(Heilige Drieëenheid)
begintijd15:00 uur
 titelBenefietconcert KlarinetNsemble - Vicus Artis
beschrijving

Op zondag 22 mei vanaf 15.00 uur wordt in Best, De Beerzen, Oirschot en Spoordonk een benefietconcert gehouden voor Brazilië. Het concert zal plaatsvinden in de St. Petrusbasiliek in Oirschot met KlarinetNsemble en Vicus Artis.

KlarinetNsemble
Medewerking wordt verleend door het KlarinetNsemble uit Hilvarenbeek en omstreken o.l.v. Maarten Jense. Dit ensemble bestaat uit 15 – 20 beroepsmusici en betere amateurs met vertegenwoordiging van vrijwel de gehele klarinet-familie: bes-klarinet, es-klarinet, altklarinet, basklarinet en contrabasklarinet. Het KlarinetNsemble speelt werken van Bach, Mozart, Larsson, Piazzolla, Bartók en Vloeimans in bewerking van Maarten Jense.

Medewerking wordt verleend door André Kerver op bassetklarinet. André was tot voor kort solo-klarinettist bij het Orkest van het Oosten, internationaal actief als docent, kamermusicus, solist en artistiek leider van het Valerius Ensemble en docent aan het conservatorium in Enschede.

Het ensemble staat borg voor hoge kwaliteit. Een lust voor het oor! Luister op: www.klarinetnsemble.nl

Vicus Artis
Daarnaast wordt medewerking verleend door het Renaissance koor Vicus Artis van Kunstkwartier Helmond o.l.v. Esther Sijp. Zij zingen a capella werken uit de 16e eeuw van o.a. Handl, Escobar, Gabrieli, Senfl en Hassler met als thema: Vrouwen in de Bijbel en daarbuiten. Het koor bestaat uit 15 – 20 enthousiaste zangers met passie voor oude muziek.

Tot slot wordt door beide ensembles een dubbelkorig werk uitgevoerd van Leo Hassler: Im kühlen Maien.

Doel
Met dit concert willen wij 4 projecten in Brazilië ondersteunen waar mensen uit Middelbeers, Oirschot en Spoordonk werken en/of contacten hebben:

  • een gemeenschapsgebouw in Palmeiro das Missões van de Beerse pater Jan van Antwerpen
  • het kinderhuis Casa do Guri in Ubâ van Lida Post
  • een thuis voor jongeren en kinderen in Tapauá Amazone van Riet van der Hijden
  • een kinderdorp voor weeskinderen in Coronel Fabriciano van Henk en Christianne van de Wal.

De entree is gratis, er is wel een collecte.

info

www.odulphusvanbrabant.nl/portaal/algemeen/nieuws/benefietconcert-22-mei-2016

locatieSt. Petrusbasiliek, Markt 1
plaatsOirschot (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl