Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 10 t/m zondag 12 juni 2016    Evangelie van 2016-06-10
begintijd19:00 uur
eindtijd14:30 uur
 titelBonifatiusdagen
beschrijving

De Bonifatiusdagen in Bisdom Groningen-Leeuwarden vinden dit jaar plaats van vrijdagavond 10 tot en met zondagmiddag 12 juni 2016. Er is een keur aan bijeenkomsten in de Dokkumer binnenstad met als thema Moedig en Opmerkzaam.

De Bonifatiusdagen worden dit jaar mede gedragen door de Protestantse gemeente van Dokkum Aalsum en Wetsens, de Remonstrants-Doopsgezinde gemeente en de Christelijk Gereformeerde gemeente. Daarmee is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan om het Bonifatiusevenement een meer oecumenisch karakter te geven. Hieronder vindt u alvast het voorlopige programma.

De Bonifatiusdagen worden op vrijdagavond 10 juni om 19.00 uur geopend met een oecumenische Vesperviering in de Martinuskerk (Markt 2). Aansluitend is er om 20.00 uur in de RK Kerk (Koningstraat 26) een voorstelling van Peter Vermaat over Franciscus van Assisi (entree € 3).

Op zaterdag 11 juni zijn er ’s middags vanaf 13.30 uur diverse activiteiten in de rooms-katholieke kerk, de doopsgezinde kerk (Legeweg 14), de christelijk-gereformeerde kerk (Stationsweg 39) en de dorpskerken van Aalsum en Wetsens. Bovendien kan er tussen die beide dorpen gewandeld worden.

’s Avonds is er van 17.00-19.00 uur voor € 13 een pelgrimsmaaltijd in de IJsherberg (Harddraverdijk 1) waarna een wandeling volgt naar het Bonifatiuspark (Bronlaan). Daar vindt om 20.30 uur een muziekspektakel plaats over moedige en opmerkzame mensen uit de christelijke traditie (entree € 5).

Op zondag 12 juni vindt om 10.00 uur de processie plaats van de rooms-katholieke kerk naar het Bonifatiuspark met de hulpbisschop van Fulda. Na de lunch met koperblazers uit Fulda vindt om 13.30 uur de Eucharistieviering plaats met oud-bisschop Gerard de Korte als hoofdcelebrant. Na de viering is er nog gelegenheid om de bisschop ten afscheid de hand te drukken.

info

www.bisdomgl.nl/bonifatiusdagen

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatie
plaatsDokkum (Friesland)
postcode91
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl