Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 29 oktober 2004    Evangelie van 2004-10-29
 titelStellenbosch Libertas Choir op tournee
beschrijvingTer gelegenheid van de introductie van De Nieuwe Bijbelvertaling verzorgt het Stellenbosch Libertas Choir uit Zuid-Afrika concerten in Rotterdam, Utrecht, Apeldoorn, Drachten, Middelburg, Kampen en Antwerpen. Het bijna honderd leden tellende koor is een afspiegeling van de diverse culturen en bevolkingsgroepen die Zuid-Afrika rijk is. Zij verwierven verwierf reeds bekendheid door optredens in het bijzijn van onder andere Nelson Mandela en Prins Bernard.

Het koor brengt gedurende de tour door Nederland en Vlaanderen de Messa Da Boa Esperanza ten gehore. Gert-Jan Buitink, initiator van het evenement, stelde speciaal ter gelegenheid van de introductie van De Nieuwe Bijbelvertaling deze Messa samen. De liederen van deze Mis van de Goede Hoop benadrukken de hoop voor Afrika en de hoop op vrijheid in harmonie met alle bevolkingsgroepen. De teksten zijn veelal afkomstig uit de Bijbel. De muziek is gebaseerd op traditionele melodieën en gecomponeerd door Lungile ka Nyamezele. Tijdens het concert zullen leden van het koor in enkele van de elf Zuid-Afrikaanse talen voorlezen uit de Bijbel.

De concerten zijn mede mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen het Nederlands Bijbelgenootschap, de NCRV, het Nederlands Dagblad, Beter-Uit reizen en EB-Media.

Het Libertas Choir zingt op 27 oktober 2004, tijdens de presentatie van De Nieuwe Bijbelvertaling in de Laurenskerk en De Doelen in Rotterdam, enkele liederen. In de dagen aansluitend op de introductie zal het koor op verschillende locaties in Nederland een uitvoering geven. Op 28 oktober 2004 verzorgt het koor in samenwerking met het Rotterdams Opera Koor een optreden in de Laurenskerk te Rotterdam. Daarna volgen concerten in de Domkerk in Utrecht op 29 oktober 2004, de Grote Kerk in Apeldoorn op 30 oktober 2004, de Bethelkerk in Drachten op 1 november 2004, de Nieuwe Kerk in Middelburg op 2 november 2004 en de Bovenkerk in Kampen op 4 november 2004. Kaarten voor de concerten zijn verkrijgbaar via de website www.concertenlibertas.nl of via EB-Media tel. (0900) 535 25 10.

infoEB-Media, (0900) 535 25 10
www.concertenlibertas.nl
locatieDomkerk
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl