Vandaag is zondag 30 juni  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerdonderdag 21 april 2016    Evangelie van 2016-04-21
begintijd20:00 uur
 titelDe Nieuwe Bavo bloeit - Openingsconcert
beschrijving

De tweede editie van De Nieuwe Bavo Bloeit staat voor de deur. Dit initiatief, dat vorig jaar al 3.500 bezoekers naar de Nieuwe Bavo trok, voorziet opnieuw de hele kathedraal van prachtige bloemcreaties gemaakt door studenten Bloemsierkunst, onder leiding van Sarah Dikker, eerste winnares van het succesvolle televisieprogramma ‘Hollands Beste Bloemstylist’. Op haar initiatief wordt er in de koepel een Stairway to Heaven van bloemen gerealiseerd: een spiraalvormig element bestaande uit 30.000 lelies.

Royal Flora Holland Openingsconcert 21 april
Extra bijzonder is dat er dit jaar op de avond voor het evenement een openingsconcert plaats zal vinden met (natuurlijk) bloementhema’s. Als eerste staat Vocoza uit Amsterdam, het Kamerkoor van Sanne Nieuwenhuijsen op het programma. Zij zullen muzikale werken uitvoeren van o.a. Britten. Daarna zal Bernadette Hellenberg Hubar, kenner van de Nieuwe Bavo, in beelden, schilderijen en andere versieringen de talloze bloemelementen duiden die in de Kathedraal aanwezig zijn. Vervolgens verzorgen Bobbie Blommesteijn en Jeannette van Schaik een duet. Beide zijn lang verbonden geweest aan het Muziekinstituut van St. Bavo en hebben inmiddels op fraaie wijze carriere weten te maken. De avond wordt afgesloten door Ton van Eck die diverse, eveneens aan bloemengerelateerde, werken op het orgel zal spelen. Een alombekende uitsmijter zal niet ontbreken!

Het concert begint om 20.00 uur. De deuren van de kathedraal gaan om 19.30 uur open waarna u al kunt genieten van de mooiste bloemcreaties. Ook na het concert is er volop gelegenheid om van de bloemcreaties te genieten. Entreekaarten zijn te reserveren via email restauratie@rkbavo.nl en worden tevens aan de deur verkocht. De kosten zijn  € 10.

info

restauratie@rkbavo.nl
www.denieuwebavobloeit.nl

locatieKathedrale Basiliek van Sint Bavo, Leidsevaart 146
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl