Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
Kerk in Nood (ACN Nederland)
(Kerk in Nood)

Kerk in Nood (ACN Nederland)

Website E-mail

Kerk in Nood ondersteunt christenen over de hele wereld waar zij worden vervolgd of onderdrukt of waar zij in pastorale nood zijn.

Peperstraat 11-13
5211 KM  's-Hertogenbosch
(073) 613 08 20
info@kerkinnood.nl
www.kerkinnood.nl

Abdij van Park 5
B-3001 Leuven
016/39 50 50
info@kerkinnood.be
www.kerkinnood.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 24 april 2016    Evangelie van 2016-04-24
begintijd10:00 uur
eindtijd18:00 uur
 titelErfgoeddag bij Kerk in Nood BelgiĆ«
beschrijving

Rituelen erft men. Heel duidelijk is dit het geval voor de rituelen in de Kerk. Ze zijn bij uitnemendheid het immateriële en heilige erfgoed van elke kerkelijke gemeenschap. Het belangrijkste is: God zelf geeft ons ermee Zijn genade, waardoor ons leven door Hem geheiligd wordt. Dit gebeurt effectief in de belangrijkste rituelen op de scharniermomenten van het leven: bij doopsel en vormsel en de viering van de eucharistie, in verzoeningsviering, priesterwijding, huwelijksviering en ziekenzalving. In deze sacramenten ontstaat effectief en wederkerig gemeenschap met God. Samen met andere rituelen die hiervan zijn afgeleid (zoals kinder- en ziekenzegen, zegening van woning of graf) zijn dit wegen, waarlangs God in het concrete leven nabij komt en wij in die ontmoeting met Hem zijn zegen (bene-dictio) ontvangen mogen. Met uw steun heeft Kerk in Nood altijd al talloze pastorale projecten gesteund in kerken en gemeenschappen die de middelen ontberen voor sacramentenbediening en zielzorg. Caritas en zielzorg gaan hand in hand. Elke steun aan Kerk in Nood komt de noodlijdende mens ten goede: naar lichaam én naar ziel.

Martin Moors, pr.
Geestelijk assistent Kerk in Nood België/Luxemburg

Op zondag 24 april 2016 zet Kerk in Nood de deuren open tussen 10 en 18 uur. U kan er dan filmpjes bekijken van bedevaartsoorden in binnen- en buitenland. Kaarsenmakerij Sente & Van Bael toont een grote verscheidenheid aan kaarsen voor verschillende gelegenheden. Voor de kinderen is er een leuke zoektocht. Op Erfgoeddag ontdekt u wat de betekenis is van rituele handelingen in een Eucharistieviering en in de kapel kan u in stilte het Allerheiligste Sacrament aanbidden.

Kruip in de huid van een pelgrim en maak op Erfgoeddag Vlaanderen en Brussel 24 april je eigen kleine pelgrimstocht op de Abdijsite.

info

www.kerkinnood.be/event/erfgoeddag-bij-kerk-in-nood

organisatieKerk in Nood (ACN Nederland)
locatieAbdij van Park 5
plaatsLeuven (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl