Vandaag is donderdag 11 juli  

categorie categorie processie
processie
wanneerzaterdag 28 mei 2016    Evangelie van 2016-05-28
begintijd15:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelMariahulde met samenzang
beschrijving

Traditiegetrouw wordt er in de katholieke kerk in de maanden mei en oktober extra aandacht besteed aan Maria. Wij doen dit in de bijzonder gedurende de Mariahulde die dit jaar op 28 mei 2016 vanaf 15.00 uur wordt gehouden.

We zingen dan oude bekende Marialiederen samen en luisteren naar koorzang van Deo Sacrum en Vox Latina die vele mooie meerstemmige Marialiederen laten klinken onder leiding van Petra Veenswijk. Het geheel wordt voorgegaan door pastor Dick Verbakel. Ook zijn er leden van het Gilde ‘Maria van Jesse’ aanwezig. Zij organiseren jaarlijks de Maria Ommegang.

Een bijzonder onderdeel van Mariahulde is de lichtprocessie waarbij iedereen de mogelijkheid wordt geboden een kaars bij het oude Mariabeeld van de Maria van Jessekerk te zetten dat voor de gelegenheid in de kerk staat. Dit doen we onder het zingen van ‘Te Lourdes op de bergen’.

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en wanneer u wilt uit volle borst met ons mee te zingen. De toegang is gratis, wel is er een deurcollecte.

Details

  • Zaterdagmiddag 28 mei 2016
  • Maria van Jessekerk, Burgwal 20, Delft
  • Mariahulde met samenzang
  • Voorganger pastor Dick Verbakel
  • Gezongen wordt er door de koren Deo Sacrum en Vox Latina o.l.v. dirigent / organist Petra Veenswijk
  • Aanvang 15.00 tot ca. 16.00 uur
  • Toegang is vrij / wel is er een deurcollecte ter bestrijding van de kosten.

Video-impressie

info

Maria van Jessekerk
(015) 212 61 70
contactpersonen Rob Pieterse en Eddie van den Engel

www.deum-sacrum-delft.nl
www.rkdelft.nl/mariavanjessekerk

locatieMaria van Jessekerk, Burgwal 20
plaatsDelft (Zuid-Holland)
postcode26
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl