Vandaag is donderdag 8 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 11 mei 2016    Evangelie van 2016-05-11
(Sint Mamertus)
begintijd14:00 uur
 titelKunstlezing - Franciscus van Assisi
beschrijving

Kunsthistoricus Henk van Os, oud-directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam, heeft nu in Utrecht een schitterende tentoonstelling tot stand gebracht. Met deze expositie gaat een door Van Os lang gekoesterde wens in vervulling: een tentoonstelling inrichten over de heilige Franciscus.

Bij de opening van de tentoonstelling merkte hij op dat hij zich al een halve eeuw met Franciscus bezighoudt: ‘De enige heilige die het, naast Maria, heeft gemaakt buiten de kerk’.

Naar aanleiding van de tentoonstelling heeft Helikon (Instituut voor religie, in Utrecht) een nieuwe lezing in zijn programma opgenomen.

Omdat er op de tentoonstelling veel vroege Italiaanse panelen te bewonderen zijn, zullen Italiaanse voorstellingen van Franciscus in de eerste eeuw na diens dood gedurende de lezing besproken worden.

Aan bod komen de vroegste voorstellingen van de heilige van Berlinghieri, Cimabue en Sassetta. En natuurlijk de muur- en gewelfschilderingen van Giotto in de boven- en benedenkerk van de basiliek van San Francesco in Assisi.

Kunstlezing door Paul Bröker, van instituut Helikon: Het verhaal van Henk van Os n.a.v. tentoonstelling in Museum Catharijneconvent, Utrecht.

Giotto’s meesterwerk
Paul Bröker, kunsthistoricus en directeur van Helikon, gaat dieper in op de wereldberoemde gewelfschilderingen van Giotto boven het graf van Franciscus in de onderkerk in Assisi.

  • Aanvang 14.00 uur
  • Reserveren noodzakelijk
  • Entree € 12,50 (incl. koffie of thee)

info

stroomhuisneerijnen.nl/lezingen/458-11-mei-kunstlezing-franciscus-van-assisi-paul-broeker.html

locatieStroomhuis, Van Pallandtweg 1
plaatsNeerijnen (Gelderland)
postcode41
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl