Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Breda
(B Breda)

Bisdom Breda

Website E-mail

Postbus 90189
4800 RN Breda

Veemarktstraat 48
4811 ZH Breda

tel (076) 522 34 44

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 5 april 2016    Evangelie van 2016-04-05
begintijd09:30 uur
eindtijd12:45 uur
 titelImpulsdag - Ouders en Geloof
beschrijving

Op dinsdag 5 april (9.30 - 12.45 uur) organiseert het gezinspastoraat een Impulsdag ‘Ouders & Geloof’ voor leden van pastorale teams en voor vrijwilligers. Juist vrijwilligers actief in het gezins- en kinderpastoraat zijn van harte uitgenodigd.

Brechje Loenen organiseert de impulsdag als medewerker voor het gezinspastoraat. Ze nodigt belangstellenden van harte uit. De uitnodigingsbrief werd verstuurd aan de pastorale teams en speciaal ook gericht aan vrijwilligers voor de eerste communievoorbereiding, de vormselvoorbereiding, de familiecatechese en de kinderwoorddienst.

In de parochies wordt veel geïnvesteerd in de sacramentenvoorbereiding. Brechje Loenen: “Er wordt hard aan gewerkt om kinderen de kostbare schat van het geloof mee te geven. Vanzelfsprekend hebben ouders hierin een belangrijke taak. In de praktijk horen we van pastorale teams dat het niet eenvoudig is om juist hen te betrekken. Tijdens deze Impulsdag delen daarom drie sprekers met ervaring op dit terrein hun kennis.”

De Impulsdag wordt georganiseerd in het kantoor van het Bisdom Breda, Veemarktstraat 48, 4811 ZH Breda. Opgeven kan via: E secretariaat@sintfranciscuscentrum.nl . Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Sprekers

Pieter Wieërs van Famcat uit Antwerpen
Dit bekende project uit Antwerpen heeft de vormselvoorbereiding met veel lef aangepakt. Al twaalf jaar lang draait Famcat, waarbij een opmerkelijk groot engagement van ouders en vormeling wordt gevraagd. Met resultaat. Pieter Wieërs, bedenker en projectleider komt tijdens deze Impulsdag zijn ervaringen met ons delen. Hij zal niet zozeer het project uit de doeken doen, dat is welbekend, maar ingaan op zijn ervaringen met het betrekken van ouders in de parochie.

Kinderpsychologe Carolijn van Voorst van Samuel Advies
Al worden de aantallen kleiner, toch meldt zich elk jaar een flinke groep Eerste Communicanten bij de parochie. Veel kinderen zijn onder de indruk van wat ze leren en ervaren. Dat wordt lang niet altijd ondersteund door ouders. Samuel Advies heeft al tientallen jaren ervaring met kinderwerk in de parochie en dus ook met ouders. Carolijn van Voorst deelt goede ervaringen van parochies wat dit betreft.

Lenie Robijn (geass. o. carm.) pastoraal werkster
Lenie Robijn vertelt vanuit haar ervaring over het voeren van een echt geloofsgesprek met ouders. Op welke manier kom je van ‘koetjes en kalfjes’ naar een gesprek van hart tot hart dat echt gaat over de inhoud van het geloof?

info

secretariaat@sintfranciscuscentrum.nl

organisatieBisdom Breda
locatiekantoor van het Bisdom Breda, Veemarktstraat 48
plaatsBreda (Noord-Brabant)
postcode48
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl