Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 20 t/m zondag 22 mei 2016    Evangelie van 2016-05-20
 titel58e internationale militaire bedevaart
beschrijving

Traditie­getrouw vindt in de meimaand - Mariamaand een inter­nationale militaire bedevaart plaats naar Lourdes, in Zuid-Frankrijk aan de voet van de Pyreneeën. De Militaire bedevaart zal plaatsvinden vrijdag 20 t/m zondag 22 mei 2016.

Hierbij nodigt de Rooms-katholieke Geestelijke Verzorging, in samenwerking met de Stichting Militaire Lourdes Bedevaart, u uit deel te nemen aan de Militaire bedevaart naar Lourdes 2016. Met als thema “Zijn deur staat altijd open” ontmoeten militairen uit tientallen landen elkaar in een ambiance van bezinning en gebed, afgewisseld met lichtere momenten van gezelligheid en kameraadschap.

Internationale grootse vieringen worden afgewisseld met intiemere bijeenkomsten op nationaal niveau. Verder is er ruimte voor onderling contact, o.m. tijdens een gezamenlijke receptie met lunch en er wordt gelegenheid geboden deel te nemen aan een excursie.

Alle (post)actieve militairen en burgerambtenaren van Defensie tot en met 75 jaar zijn welkom om deel te nemen. Zij mogen ieder één introducé(e) of begeleid(st)er meenemen.

In principe dient iedere deelnemer in staat te zijn om met een bus te reizen. We zetten zowel dag- als nachtbussen in, e.e.a. afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Voor degenen die daartoe niet in staat zijn, bijvoorbeeld vanwege afhankelijkheid van een rolstoel,  is een beperkt aantal vliegtuigstoelen beschikbaar. Het bestuur laat zich in dat geval adviseren door een arts. Hetzelfde geldt voor de leeftijdsbeperking. Bent u ouder dan 75 jaar, dan bekijkt een arts met u de mogelijkheden.

De reis kan ook per motor gemaakt worden, met een speciaal aan- en terugreisprogramma, waaronder een Battlefield tour. Dit programma begint op 17 mei en eindigt op 26 mei.

Ook voor 2016 willen we ons speciaal inzetten voor die collega’s/veteranen die tijdens (recente) missies op een of andere wijze gewond zijn geraakt. Het programma in Lourdes voorziet in een aantal momenten waarop mogelijkheid tot lotgenotencontact wordt geboden met collega’s uit andere landen.

Voor alle bedevaartgangers worden eenvoudige, maar goed verzorgde hotels gereserveerd op basis van volpension. Dit is bij onderstaande prijzen inbegrepen, tenzij anders vermeld.

De prijzen voor de busreizen zijn berekend op basis van een mogelijke onderintekening, waardoor de kosten per persoon in aanvang hoger zijn. Bij een gunstiger busbezetting  krijgt u een deel van het geld terug. De kosten bedragen maximaal € 550,- voor de dagbus of maximaal  € 470,- voor de nachtbus, exclusief toeslag 1 persoonskamer (€ 180,- dagbus/
€ 110,- nachtbus).

De motorbedevaart kost € 495,- exclusief toeslag 1 persoonskamer, de brandstofkosten en de maaltijden onderweg.

NB. De prijzen zijn onder voorbehoud. Kleine wijzigingen kunnen worden toegepast bij facturering.

Bij de reiskosten zijn inbegrepen:

  • alle toeslagen
  • diner en ontbijt in het hotel onderweg op de heen- en terugweg (dagbus, voor motoren alleen ontbijt)
  • verblijf te Lourdes: vier hotelovernachtingen – vol pension
  • collectieve ziektekostenverzekering
  • inschrijving bij de Pelerinage Militaire International en PMI-insigne 2016.

De prijzen voor de vliegreis worden bekend gemaakt indien u daarvoor in aanmerking komt. Details over de verzorging en het programma krijgt u zodra u uw belangstelling heeft kenbaar gemaakt.

Inschrijven kan via het digitaal inschrijfformulier.
U kunt zich ook aanmelden bij het secretariaat SMLB , telefoon 06 1549 2778 of per email: secr.smlb@ziggo.nl .  Daar kunt u zich ook melden voor nadere informatie.

Uw inschrijving moet voor 1 maart 2016 binnen zijn.

info

(06) 1549 2778
secr.smlb@ziggo.nl
www.militairebedevaart.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatie
plaatsLourdes (Frankrijk)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl