Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdinsdag 19 april 2016    Evangelie van 2016-04-19
(Heilige Leo)
begintijd14:00 uur
eindtijd17:30 uur
 titelBarmhartigheid binnen het jodendom
beschrijving

Op dinsdag 19 april verzorgt Jochanan Belinfante een lezing over barmhartigheid binnen het Jodendom. Hij doet dit op uitnodiging van de resonansgroep Katholieke Kerk en Jodendom in het kader van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid.

Belinfante is actief binnen de joodse gemeenschap. Hij was onder meer enkele jaren voorzitter van het Joods Leerhuis in Meerssen. De tweede spreker is stafmedewerker Hub Vossen van de Dienst Kerk en Samenleving van het bisdom. Hij zal vertellen hoe barmhartigheid op dit moment vanuit de kerken ingevuld wordt. Met name wordt daarbij stilgestaan bij de opvang van vluchtelingen en de rol van de kerken daarin.

De bijeenkomst vindt plaats in parochiezaal Copacabana aan de Leutherweg 88 in Venlo van 14.00 uur tot 17.30 uur (en dus niet in het Limburgs Museum zoals in sommige publicaties is vermeld).

Aanmelden
Meer informatie, het exacte programma en opgave per telefoon of e-mail.

info

(0475) 38 68 92
m.rademaker@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl

locatieparochiezaal Copacabana, Leutherweg 88
plaatsVenlo (Limburg)
postcode59
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl