Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneermaandag 21 maart 2016    Evangelie van 2016-03-21
begintijd19:00 uur
 titelViering van Barmhartigheid
beschrijving

In de Basiliek van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee Maastricht wordt op maandag 21 maart vanaf 19:00 uur een Viering van Barmhartigheid gehouden.

De viering begint met een lichtprocessie door de kruisgang, waarbij wij ook door de Heilige Deur trekken, en langs het beeld van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee, “moeder van barmhartigheid” (mater misericordiae). In de viering klinken orgelcomposities van Bach op het thema van de barmhartigheid, we lezen uit de Heilige Schrift, en er wordt gebeden en gezongen. Carlos Martinez Celis, “missionaris van de barmhartigheid”, houdt een overweging.

Deze viering is ook bedoeld als boeteviering met biechtgelegenheid. Er is na afloop ruim gelegenheid om het Sacrament van Boete en Verzoening te ontvangen, bij priesters die op verschillende plekken in de kerk zitten.

info

basiliek@sterre-der-zee.nl
www.sterre-der-zee.nl

locatieBasiliek van OLV Sterre der Zee, Onze Lieve Vrouweplein 7
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl