Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneervrijdag 25 maart 2016    Evangelie van 2016-03-25
(Goede Vrijdag / Aankondiging van de Heer)
begintijd15:00 uur
 titelKruisweg lopen op de Kapelberg
beschrijving

Jaarlijks wordt op Goede Vrijdag om 15.00 uur in het kruiswegpark van de Kapelberg van Bergharen een meditatie over het lijden van Jezus Christus gehouden. Op vrijdag 25 maart 2016 dus ook.

Aan de hand van teksten die wat meer van deze tijd zijn, wordt stilgestaan bij veertien staties. Zij bevatten alle een tableau, vervaardigd door de in het Land van Maas en Waal bekende kunstenaar Jac. Maris en zijn leerling Els Tervoort. Het zijn afbeeldingen vanaf de veroordeling van Jezus door Pontius Pilatus tot en met de graflegging van zijn gestorven lichaam. Met name statie dertien (foto) heeft een bijzondere betekenis voor de Kapelberg. Het is eenzelfde afbeelding als het beeld van Onze Lieve Vrouw ter Nood Gods die daar al vele jaren een verering geniet.

De paastijd valt altijd rond het begin van de lente. Een nieuw leven begint. Daarom is de kruisweg ook geen weg die doodloopt. Het kan je helpen het oude wat gemakkelijker achter je te laten en als een nieuw mens de toekomst tegemoet te gaan. Op Goede Vrijdag komen dan ook steeds mensen naar Bergharen om na afloop met een goed gevoel naar huis te gaan. De omgeving van de Kapelberg draagt daar zeker aan bij. Het groen begint te ontluiken en de vogels kwetteren volop in de bomen.

info

info@mariakapelbergharen.nl
www.mariakapelbergharen.nl

locatieKapelberg, Molenweg 55
plaatsBergharen (Gelderland)
postcode66
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl