Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Congregatie van Sint Jan
(Sint Jan)

Congregatie van Sint Jan

Website E-mail

Met o.a. de Broeders van Sint Jan, de Zusters van Sint Jan en het jongerenprogramma Licht Vuur & Waarheid

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 16 april 2016    Evangelie van 2016-04-16
(Verjaardag paus Benedictus XVI)
begintijd10:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelStudiedag - De wijsheid vh religieuze leven
beschrijving

Op 16 april zullen drie religieuzen, zr Nadia van de ‘Blauwe zusters’ uit Den Haag, zr Mary Amata van de Dominicanessen uit Sittard en ‘onze eigen’ p Ignatius Maria stilstaan bij wat het religieuze leven precies inhoudt en wat de aanwezigheid en het leven van religieuzen voor de wereld betekent.

Wij weten dat onze hele westerse cultuur gefundeerd is op het leven en werken van vele generaties religieuzen: zij baden voor de wereld, zij gaven onderwijs en zorg. Is dat in deze tijd nog steeds zo en is hun invloed op de maatschappij nog steeds dezelfde? Wat kunnen zij nu, in deze tijd, betekenen voor het leven van de leken?

Op deze dag zullen deze drie religieuzen de 3 evangelische raden van maagdelijkheid, armoede en gehoorzamheid toelichten en laten zien wat het belang ervan ook voor een gelovige leek in onze tijd kan zijn.

Sprekers: 

Zr. Nadia van de Blauwe zusters
Zuster Nadia is in juni 2006 ingetreden bij de Blauwe Zusters in de Verenigde Staten (in Maryland). Na haar vormingstijd heeft zij in het Internationale Noviciaat in Italië gezeten. Sinds september 2012 is zij in Den Haag en sinds oktober vorig jaar in de binnenstad bij de aanbiddingskapel. Zuster Nadia is verantwoordelijk voor de permanente vorming van de zusters in de Provincie en voor leken vrijwilligers.

Zr. Mary Amata van de Dominicanessen 
Zuster Mary Amata is in 2000 ingetreden bij de zusters Dominicanessen van Sint Cecilia in Nashville, Tennessee (V.S.). Zij is leerkracht en directeur van een basisschool geweest op scholen in Tennessee en Virginia. Nu woont ze met twee medezusters in Sittard. Ze geven catechese aan jeugd en volwassenen in Nederland.

p. Ignatius Maria
P. Ignatius Maria Ringhofer csj. komt uit Oostenrijk. Hij is sinds 2000 broeder van Sint Jan. In 2006 heeft hij zijn eeuwige geloften afgelegd en werd in 2009 tot priester gewijd. Hij is sinds 2012 prior van de gemeenschap in Utrecht en sinds 2013 pastoor van de H. Gerardus Majellaparochie.

info

Facebook.com/events/1005002136240562
www.stjan.org

organisatieCongregatie van Sint Jan
locatieThomas a Kempis Leerhuis, Broerestraat 12
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl