Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 29 oktober 2004    Evangelie van 2004-10-29
 titelConcert met Duitse orgelromantiek
beschrijvingOnbekende Duitse orgelromantiek met een vleugje Barok en Jazz

Dit is het thema van een bijzonder concert op vrijdag 29 oktober a.s. op het Steinmeyer-orgel in de Adventskerk te Alphen aan den Rijn.

In het kader van Steinmeyer goes International heeft de Orgelcommissie voor dit concert organist Johannes Michel uit Mannheim uitgenodigd. Deze bespeelt daar het grote Steinmeyer-orgel in de Christus-kirche, dit orgel dateert uit 1911 en is nog in de originele staat. Dus wie zou er beter Duitse orgelromantiek kunnen brengen op het Alphense Steinmeyer-orgel uit 1923?

Gespeeld worden prachtige stukken van Mendelssohn, Fink, Wolfrum en Karg-Elert, niet zo bekend maar daarom juist zo bijzonder. De barok hoort u van Bach en Walther in Jesu, meine Freude. Johannes Michel zelf componeerde in 2003 de Suite jazzique: laat u hierdoor verrassen! Zoals u ziet is de programmakeuze bijzonder interessant.

Het concert begint om 20.15 uur, toegang

infowww.orgelcommissiealphen.tk
www.christuskirche.org
locatieAdventskerk, Julianastraat 69
plaatsAlphen aan den Rijn (Zuid-Holland)
postcode24
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl