Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerdinsdag 15 maart 2016    Evangelie van 2016-03-15
begintijd14:00 uur
 titelAlle flessen verzamelen! - Recordpoging
beschrijving

Nederlandse basisschoolleerlingen doen 15 maart 2016 een recordpoging voor het Guiness Book of Records.

Dinsdag 15 maart 2016 verzamelen in Nieuwegein zo’n 150 basisschoolleerlingen én hun Oegandese gasten zich om een recordpoging te doen voor het Guiness Book of Records. In het kader van de jaarlijkse Vastenactie hebben tientallen Nederlandse basisscholen petflessen verzameld. Het werd een groot succes. Eén van de deelnemende scholen noemde het zelfs “onze meest succesvolle actie ooit!” De statiegeldopbrengsten van alle ingezamelde flessen zijn voor basisscholen in het Oegandese Katakwi-district. Dinsdag gaan leerlingen van de deelnemende scholen de langste straat petflessen ooit neerzetten; de andere kinderen volgen via facebook de vorderingen. De grote finale is vanaf 14.00 uur te volgen via livestream:

Het grote slotevenement van aanstaande dinsdag is de afsluiting van een heel bijzondere rondtour door Nederland: een groep Oegandese jongeren, kinderen en hun begeleiders bezocht de afgelopen weken 45 Nederlandse basisscholen. Het werd overal een groot feest: de kinderen dansten en zongen mee met de Oegandese liedjes, maar waren ook diep onder de indruk van de persoonlijke verhalen en de scholenfilm die Vastenactie maakte over het campagnegebied Katakwi. Misschien zegt dit nog wel het meest: overal bleven honderden kinderen bijna een uur geconcentreerd luisteren, kijken en meedoen. Volgens de juffen en meesters een unicum!

Uitwisseling en verbinding, dat is waar het in de scholencampagne om gaat vindt Angelique Steysel, stafmedewerker schoolprogramma bij Vastenactie: “In de scholenfilm zien we hoe Samuel en Elise in een andere wereld belanden als ze op bezoek gaan bij Oegandese basisscholen en bij kinderen thuis. Dat is echt een cultuurschok: opeens wordt duidelijk hoe goed we het hebben in Nederland en dat een lekker zacht bed of zelfs schoenen echt niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn.” Om iets te kunnen delen van onze overvloed met de kinderen in Oeganda, zamelen de Nederlandse basisscholen statiegeldflessen in. De opbrengsten daarvan zijn bestemd voor scholen in het Vastenactie-campagnegebied in het noordoosten van Oeganda.

De Oegandese kinderen en hun begeleiders zijn in Nederland op uitnodiging van Vastenactie, de Nederlandse katholieke hulporganisatie die fondsen werft voor ontwikkelingsprojecten in het buitenland. Dit jaar staat Oeganda centraal in de campagne. Door het hele land zamelen Nederlandse katholieke basisscholen statiegeldflessen in om geld te verdienen voor scholen in het campagnegebied in Oeganda. Op 15 maart sluit de Vastenactiecampagne met een landelijk evenement: dan gaan alle deelnemende scholen de meeste flessen op een rij ooit neerzetten!

info

www.vastenactie.nl/live
facebook.com/events/965067823580936

locatie
plaatsNieuwegein (Utrecht)
postcode34
bisdomUtrecht
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl