Vandaag is donderdag 12 september  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 31 maart 2016    Evangelie van 2016-03-31
begintijd19:45 uur
 titelBodar: Katholiek en evengoed bijdetijds
beschrijving

Katholieke Studenten Nijmegen (KSN) Collegetour: Katholiek en evengoed bijdetijds

Antoine Bodar komt met ons spreken over dit prikkelende thema dat genoeg stof tot nadenken zal geven!

Kan het tegenwoordig nog? Katholiek zijn en ook nog eens met beide benen in de moderne wereld staan? In de media hoor je vaak dat gelovigen blijven hangen in oude gewoonten, gebruiken en rituelen en niet leven in het hier en nu. Maar misschien is het toch mogelijk om ons dagelijks leven te combineren met het geloof. Hoe zou je in de 21ste eeuw kunnen wonen, werken en studeren als gelovige en ook nog eens helemaal bij de tijd zijn? Hoe kun je het katholicisme combineren met het leven in een moderne tijd, waar het steeds minder vanzelfsprekend wordt om te geloven in het wonder van de schepping en de verrijzenis van Christus. Tijdens de lezing van Antoine Bodar over dit prikkelende onderwerp is er mogelijkheid tot discussie, om jouw eigen mening te uiten en naar de mening van anderen over dit onderwerp te luisteren.

Deze lezing zal gehouden worden op donderdag 31 maart waar jullie van harte welkom zijn om 20.00 uur in de kelders van de Maria Geboortekerk. De avond sluiten we zoals gebruikelijk af met een borrel. We verwelkomen je graag op deze KSN Collegetour.

Wie
Antoine Bodar Antoine Bodar is een Nederlandse priester, kunsthistoricus, auteur van boeken op het terrein van cultuur en kerk en hoogleraar. Bodar woont en werkt in Rome, maar hij blijft regelmatig gast in de Nederlandse media. Hij publiceert regelmatig over het christendom en de kerk in kranten zoals het NRC Handelsblad, Trouw, Katholiek Nieuwsland en soms in de Volkskrant.

Waar
Kelders Maria Geboortekerk (Berg en Dalseweg, 40)

Wanneer
31 maart om 20.00 uur.
Voordat de collegetour begint kun je de H. Mis bezoeken in de Maria Geboortekerk (Berg en Dalseweg, 40) om 19.00 uur.

Iedereen die interesse heeft is welkom op deze open avond; nodig dan ook je vrienden en kennissen hiervoor uit.

info

info@katholiekestudentennijmegen.nl
facebook.com/KatholiekeStudentenNijmegen
www.katholiekestudentennijmegen.nl

locatieKelders Maria Geboortekerk, Berg en Dalseweg 40
plaatsNijmegen (Gelderland)
postcode65
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl