Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 12 maart 2016    Evangelie van 2016-03-12
begintijd17:00 uur
eindtijd01:30 uur
 titel91e Bedetocht naar Stille Omgang Amsterdam
beschrijving

Jezus - gelaat van Gods barmhartigheid - genadebrood voor u

In de nacht van 12 op 13 maart 2016 wordt weer de Stille Omgang ter ere van het Mirakel van Amsterdam gehouden. Thema: Jezus - gelaat van Gods barmhartigheid - genadebrood voor u

Vertrek
De deelnemers uit Tilburg en omstreken verzamelen zich voor de kerk van de H. Margarita Maria Alacoque, Ringbaan West 300 in Tilburg om 16.45 uur. We willen u er dit jaar op attenderen dat de bus om 17.00 uur vertrekt naar Amsterdam. Deelnemers uit Goirle en Riel dienen contact op te nemen met Dhr. Pijnenburg wanneer zij opgehaald willen worden. Tel: 013-5360823. De bus stopt, na genoeg aanmeldingen, om ± 17.15 uur ook bij de McDonalds aan de Udenhoutseweg!

Wilt u meelopen? Meld u zich dan aan via ons digitale aanmeldingsformulier, www.stilleomgangtilburg.nl/aanmelden

Programma 2016

Eerder vertrekken
We vertrekken dit jaar nog éérder dan anders. We zijn blij dat we weer te gast mogen zijn in de mooie Onze Lieve Vrouwekerk. Het is er warm, devoot en de kerk ligt dichtbij de bidroute.

Onze Lieve Vrouwekerk
Omstreeks 18.30 uur zullen we arriveren bij het parkeerterrein op de Westermarkt. We lopen naar de kerk, die aan de Keizersgracht ligt. Er zijn daar toiletten beschikbaar. Achterin de kerk staat een borstbeeld van onze stadgenoot, de zalige Petrus Donders, aangezien de kerk vroeger van de Redemptoristen was. Nu draagt het Opus Dei zorg voor het pastoraat.
Info: www.olvkerk.nl

Eucharistieviering
Om 19.00 uur zal de H.Mis aanvangen, in de Tridentijnse ritus, met mooie Gregoriaanse gezangen. Plechtig Lof en koffie Om 20.30 uur vieren we in deze kerk het Plechtig Lof (dus níet in Tilburg). Om 21.00 uur drinken we koffie in de ruimte naast de kerk. Om 22.00 uur lopen we naar het startpunt van de Ommegangsroute. Omgang Samen lopen we Omgang vanaf ± 22.30 uur. We lopen in stilte, biddend. Indien iemand onverhoopt de aansluiting met de groep mist, dient hij/zij zich te wenden tot de leden van de organisatie die de route aangeven. Het is goed om te weten dat we ongeveer een uur aan het lopen zijn. Dat moet u zonder al te veel moeite op kunnen brengen.

info

www.stilleomgangtilburg.nl
www.stilleomgangtilburg.nl/aanmelden

locatieH. Margarita Maria Alacoque, Ringbaan West 300
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl