Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 17 maart 2005    Evangelie van 2005-03-17
 titelGeroepen om vrede te stichten
beschrijvingDe Katholieke Vereniging voor Oecumene organiseert in 2004-2005 een aantal open bijeenkomsten voor mensen met interesse in oecumenische thema's.

17 maart gaat het over de inzet voor gerechtigheid en vrede van de katholieke en doopsgezinde kerk.

Christenen zijn geroepen om vredestichters te zijn en kerken hebben een lange traditie op het gebied van het vredeswerk. De vredesopdracht van de kerken stond centraal in de oecumenische dialoog van katholieken en mennonieten (doopsgezinden). In 2004 werd onder de titel ‘Samen geroepen om vredestichters te zijn’ het eindrapport van deze dialoog gepubliceerd. Tegen de achtergrond van dit rapport gaan twee sprekers in op de inzet voor gerechtigheid en vrede van hun kerk.

Prof. dr. P. Nissen
De katholieke inzet voor gerechtigheid en vrede in de wereld
Ds. F. R. Fennema (onder voorbehoud)
Vredesspiritualiteit en de wereldwijde betrokkenheid op gerechtigheid en vrede van doopsgezinden

Prof. dr. P. Nissen is decaan van de Theologische Faculteit van Nijmegen. Hij promoveerde op de katholieke reacties in de zeventiende eeuw op de doperse beweging in de Nederlanden. Hij was lid van de internationale dialoogcommissie van katholieken en mennonieten. Ds. F. Fennema is Broederschapspredikant (Predikant in Algemene Dienst) van de doopsgezinden in Nederland en vice-voorzitter van de Raad van Kerken in Nederland.

De avond begint met een oecumenische vredesdienst die wordt voorbereid in samenwerking met Pax Christi en de Doopsgezinde Sociëteit.

De avond duurt van 19.30 - 22.00 uur.

info(073) 6136471
secretariaat@oecumene.nl
www.oecumene.nl
locatiePax Christi Stiltecentrum
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl