Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 20 januari 2005    Evangelie van 2005-01-20
 titelVerlangen naar eenheid
beschrijvingDe Katholieke Vereniging voor Oecumene organiseert in 2004-2005 een aantal open bijeenkomsten voor mensen met interesse in oecumenische thema's.

20 januari gaat het over Vaticanum II en het verlangen naar eenheid: De actuele betekenis van Unitatis redintegratio.

In november 1964 werd tijdens de zitting van het Tweede Vaticaans Concilie het decreet over de oecumene vastgesteld: Unitatis redintegratio. Dit document betekende een doorbraak in de katholieke visie op de oecumenische beweging en werd richtinggevend voor de deelname van de Katholieke Kerk aan de oecumene. Deze bijeenkomst is gewijd aan de actualiteitswaarde van Unitatis redintegratio.

Dr. H. Witte
Het ongebruikte tegoed van Unitatis redintegratio
Prof. dr. L. Koffeman
De doorwerking van Unitatis redintegratio in de oecumenische beweging

Dr. H. Witte wijdde zijn dissertatie aan de uitspraak van Vaticanum II over de ‘hiërarchie’ van waarheden. Hij doceert aan de Theologische Faculteit Tilburg en is senior beleidsmedewerker van het Secretariaat van de Bisschoppenconferentie. Prof. dr. L. Koffeman schreef een proefschrift over de kerkopvatting van Vaticanum II en was beleidsmedewerker oecumene van de Samen op Weg kerken. Hij doceert kerkelijk recht aan de Theologische Universiteit Kampen.

De avond begint met een oecumenische dienst, die wordt voorbereid in samenwerking met de Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken. De gebedsdienst staat in het teken van de Week van Gebed voor de Eenheid.

De middag duurt van 19.30 - 22.00 uur.

info(073) 6136471
secretariaat@oecumene.nl
www.oecumene.nl
locatiePax Christi Stiltecentrum
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl