Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 14 oktober 2004    Evangelie van 2004-10-14
 titelSyrisch-orthodoxen in Nederland: ‘Thuis’
beschrijvingDe Katholieke Vereniging voor Oecumene organiseert in 2004-2005 een aantal open bijeenkomsten voor mensen met interesse in oecumenische thema's.

14 oktober gaat het over de Syrisch-orthodoxen.

De Syrisch-orthodoxe gemeenschap heeft zich in Nederland gevestigd. Er wonen in ons land meer dan 10.000 Nederlandse Syrisch-orthodoxe christenen. Velen hebben succes. Anderen hadden moeite om hun draai te vinden en niet iedereen is daarin geslaagd. Twee lezingen geven een beeld van de Syrisch-orthodoxe gemeenschap in Nederland en de manier waarop de mensen hier thuis raakten.

Dr. J. Schukking
Integratie en heimwee: cultuur als compensatie?
Syrisch-orthodox spreker
Vijfendertig jaar Suryoye in Nederland

Dr. J. Schukkink promoveerde in 2003 op een cultureel-antropologische studie naar de Syrisch-orthodoxe gemeenschap in Nederland.
De Syrisch-orthodoxe traditie heeft prachtige poëzie voortgebracht over het geloof, de lotgevallen van de gemeenschap in de geschiedenis en het thuis zijn of verweesd zijn. Poëzie is in deze traditie ook zang. In een muzikaal gedeelte worden enkele hedendaagse liederen ten gehore gebracht.

De avond begint met een gebedsdienst waarin een Syrisch-orthodoxe monnik en een katholieke priester voorgaan. Monnik Saliba van het klooster Sint Ephrem bidt het openingsgebed, de Schriftlezing wordt in het Syrisch gelezen en daarna in het Nederlands. De gebedsbijeenkomst wordt afgesloten met een gezongen Syrisch Onze Vader en een slotgebed door de Nederlandse voorganger.

De avond duurt van 19.30 uur tot 22.00 uur.

info(073) 6136471
secretariaat@oecumene.nl
www.oecumene.nl
locatiePax Christi Stiltecentrum
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl