Vandaag is donderdag 18 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 23 maart 2016    Evangelie van 2016-03-23
begintijd19:00 uur
 titelChrismamis Bisdom Roermond
beschrijving

Eén van de belangrijke vieringen die elk jaar in de Goede Week plaatsvindt, is de Chrismamis. Tijdens deze mis komen zoveel mogelijk priesters uit het bisdom samen met de bisschop en de hulpbisschop in de kathedraal in Roermond bij elkaar. De bisschop wijdt dan de heilige oliën te wijden, die gebruikt worden bij doopsels, vormsels en ziekenzalvingen. En alle aan priesters hernieuwen de beloftes die zij bij hun priesterwijding hebben gedaan.

In elk bisdom over de hele wereld vindt deze chrismamis plaats op een centrale plaats op Witte Donderdag of op de vooravond daarvan. In het bisdom Roermond is het gebruik om dit op de woensdagavond in de Goede Week te zoen, zodat ook zoveel mogelijk andere mensen in de gelegenheid zijn om hieraan deel te nemen. Gebruik in ons bisdom is ook dat de chrismamis plaatsvindt in de bisschopskerk: de Sint Christoffelkathedraal in Roermond.

De chrismamis is elk jaar een heel sfeervolle viering, waarbij een groot saamhorigheidsgevoel leeft dat de parochies in Limburg nauw met elkaar en met de bisschop verbonden zijn. De chrismamis vindt plaats op woensdag 23 maart om 19.00 uur in de Sint-Christoffelkathedraal op de Markt in Roermond. De viering is voor iedereen toegankelijk.

info

www.bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieSint Christoffelkathedraal, Kraanpoort
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl