Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf woensdag 6 april 2016    Evangelie van 2016-04-06
begintijd10:00 uur
eindtijd15:30 uur
 titelCursus ikoonschilderen o.l.v. Simon Koopman
beschrijving

In vervolg op de geslaagde cursussen die al zijn gehouden is deze nieuwe cursus bedoeld voor zowel beginners als gevorderden. Er kan een keuze gemaakt worden uit een betrekkelijk eenvoudige ikoon zoals de moeder Gods van Kazan, de Aartsengelen Michael of Gabriel, een ikoon van een der evangelisten of verder naar keuze in overleg met de ikoonschilder. De ikonen worden op traditionele wijze geschilderd naar het voorbeeld, zoals dit deel uitmaakt van de liturgie in de oosterse christelijke kerken. Er wordt geschilderd in Grieks-Orthodoxe stijl.

De materialen waarmee gewerkt wordt zijn ei-temperaverf en bladgoud op een geprepareerde plank, waarop zo’n tien krijtlagen zijn aangebracht. Er wordt wel gezegd: ikonen schrijven is bidden. Daarom bewaren wij het stilzwijgen tijdens het schilderen. Ook worden orthodoxe kerkgezangen als begeleiding gebruikt.

De kosten van de cursus bedragen € 150 plus € 27 of € 34 voor de kleinere of grotere ikoonplank. Een set van 3 penselen ad € 10 kan ook bij ikoonschilder gekocht worden.

Tijdige aanmelding door belangstellenden is gewenst, zodat het gewenste aantal ikoonplanken tijdig vervaardigd kunnen worden. Het aanmeldingsadres is: vormingscentrum Spes Carmeli.

Data

  • woensdag 6 april 2016
  • woensdag 13 april 2016
  • woensdag 20 april 2016
  • woensdag 4 mei 2016
  • woensdag 11 mei 2016

Lokatie
De cursus vindt plaats bij Stichting Spes Carmeli, werklocatie: Casa Carmeli, Bekslaan 9, 2114 CB Vogelenzang.

info

Casa Carmeli
(0299) 36 49 55
spescarmeli-keessteur@hetnet.nl

www.simonkoopman.nl

locatieCasa Carmeli, Bekslaan 9
plaatsVogelenzang (Noord-Holland)
postcode21
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl