Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Mgr. Schrijnen-Huis
(Schrijnenhuis)

Mgr. Schrijnen-Huis

Website E-mail

Stichting Mgr. Schrijnen-Huis
Neerstraat 49
6041 KB  Roermond

(0475) 38 68 20

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 23 februari 2016    Evangelie van 2016-02-23
begintijd10:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelOntmoetingsdag voor vrouwen
beschrijving

Het Mgr. Schrijnenhuis houdt dinsdag 23 en donderdag 25 februari weer twee ontmoetingsdagen in de Veertigdagentijd. Het programma van de dagen zijn identiek - het is niet de bedoeling om aan beide dagen deel te nemen.

Vluchten doe je niet zomaar!

Voordat iemand huis en haard verlaat, een moeizame reis onderneemt om in een ver en vreemd land een nieuw leven te beginnen,  is er heel wat gebeurd. Vervolgens komt men voor de volgende uitdaging te staan: hoe te integreren in een totaal andere samenleving?

Daarover gaan de ontmoetingsdagen voor vrouwen, die de Stichting Mgr. Schrijnen-Huis in de Veertigdagentijd organiseert.

Sprekers zijn directeur Chris Baltussen en mevrouw Awas Hamma, voormalig vluchtelinge en nu medewerkster van Vluchtelingenwerk Limburg.  In de middag gaan we in groepjes aan tafel met de taaldocent en de vluchteling.  Over en weer in dialoog gaan, want contact is het meest wezenlijke, een nieuwe stap kun je alleen maken met een ander…..’

De dag sluiten we af in gebed, met de Ander, Hij, waarvoor niets onmogelijk is. Een viering samengesteld en uitgevoerd door de dames van de werkgroep.
De ontmoetingsdagen voor vrouwen worden steeds zeer druk bezocht. Tijdig aanmelden is daarom van belang.  Beide dagen wordt hetzelfde programma aangeboden. De dagen zijn voor u kosteloos inclusief de lunch.

Programma

10.00 uur - Ontvangst met koffie en thee
10.30 uur - Opening van de dag met een welkomstwoord
10.40 uur - Inleiding Dir. Chris Baltussen en mevrouw Awas Hamma
12.00 uur - Lunch 

Ook kunt u tijdens deze pauze het Carolushuis, Verzendboekhandel Bisdom Roermond, bezoeken en eventueel boeken kopen. En  diverse stands zullen aanwezig zijn met mooie spulletjes waarvan de opbrengst bestemd is voor een goed doel.

13.30 uur - ‘In gesprek..’  met de vluchteling en de taaldocent
14.45 uur - Gebedsviering door en voor vrouwen
15.30 uur - Sluiting van de dag met koffie en thee

Parkeren
We raden u aan om met het openbaar vervoer te komen, daar er op de Swalmerstraat (behoudens personeel) geen parkeergelegenheid is. U kunt de auto wel betaald parkeren op het nabij gelegen Wilhelminaplein of bij het Outlet Center.

Vanaf het NS Station is het complex Swalmerstraat 100 bereikbaar door de aan de overzijde van het station beginnende Veldstraat in te lopen. Deze weg gaat over in de Dionysiusstraat en vervolgens in de Bethlehemstraat. Deze vervolgt u tot de T-splitsing. Hier gaat u rechtsaf, looptijd 10 minuten.

info

(0475) 38 68 20
m.rademaker@bisdom-roermond.nl
www.schrijnenhuis.nl/block-1

organisatieMgr. Schrijnen-Huis
locatieBisdomgebouwen, Swalmerstraat 100
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl