Vandaag is donderdag 8 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervrijdag 11 maart 2016    Evangelie van 2016-03-11
begintijd15:30 uur
eindtijd16:30 uur
 titelBoekpresentatie - Paus Franciscus het 3e jaar
beschrijving

Paus Franciscus, het derde jaar - Ecologie van barmhartigheid - 11 maart 2016, Utrecht. Boekpresentatie in combinatie met vrij bezoek aan de tentoonstelling ‘Franciscus’ in Museum Catharijneconvent.

Christian brengt een groene lijn aan in het derde ambtsjaar van deze overrompelende paus. Hij herkent een wereld van barmhartigheid in het optreden van Franciscus, die in woord en daad aanzet tot een zorgzaam omgaan met de aarde, met de samenleving, met mensen van elke levenswandel en elk geloof, vooral de armen, ontheemden, ouderen en kinderen.

Het boek belicht zijn wereldreizen (o.a. Sri Lanka, de Filipijnen, Bolivia, Cuba, de Verenigde Staten) zijn ontmoetingen (met o.a. hindoes, boeddhisten, kerkleiders en politici), zijn uitspraken (bijvoorbeeld over de Armeense genocide, de opwarming van de aarde, over het geldsysteem, over intercommunie). Het was het jaar waarin de groene encycliek Laudato si’ verscheen en een ‘Jaar van de Barmhartigheid’ werd afgekondigd. Het was het jaar waarin Stijn Fens de paus mocht interviewen voor Straatnieuws. Dezelfde Stijn Fens schreef het voorwoord voor dit boek, waarin hij de kennis van de auteur prijst: “Ik ben wel eens jaloers op zijn kennis. Sterker nog: er zijn dagen dat ik wou dat ik Christian van der Heijden was.”

Presentatie
In het kader van de presentatie van zijn nieuwe boek houdt Christian van der Heijden een lezing getiteld: ‘Hoe franciscaans is paus Franciscus’. Ieder die zich vooraf aanmeldt voor de boekpresentatie krijgt vrij toegang  voor een voorafgaand bezoek aan de speciale tentoonstelling ‘Franciscus’ in het Catharijneconvent. Na afloop van de presentatie is er een borrel waarbij gelegenheid is de nieuwe uitgave aan te schaffen (€ 19,50) en door de auteur te laten signeren.

U bent van harte uitgenodigd op 11 maart 2016

  • Auditorium van het Catharijneconvent
    Lange Nieuwstraat 38, Utrecht
  • 15.30 uur tot 16.30 uur
  • Entree gratis
  • Aanmelden via info@adveniat.nl

info

info@adveniat.nl
www.adveniat.nl

locatieAuditorium van het Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl