Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 11 december 2004    Evangelie van 2004-12-11
 titelStudiedag kosters Bisdom Groningen
beschrijvingBisdom Groningen organiseert twee studiedagen voor (vrijwillige) kosters met als thema:

Zorg voor het bewaren van het Lichaam van Christus

Voor het vicariaat Groningen/Drenthe: zaterdag 20 november 2004 van 10.30 uur tot 14.00 uur in het parochiehuis van Assen, Dr. Nassaulaan 3c, tel 0592-313029

Voor het vicariaat Friesland/Noordoostpolder: zaterdag 11 december 2004 van 10.30 uur tot 14.00 uur in het parochiehuis van Joure, Midstraat 110, tel 0513-412757.

Bijna alle parochies in ons bisdom kennen vrijwilligers die het kosterswerk op zich nemen. Het werk van de koster vraagt veel kennis over de liturgie en het kerkgebouw. Het is een verantwoordelijke functie waar velen voldoening aan beleven.

In onze kerken wordt het in de eucharistieviering geconsacreerde brood bewaard in het tabernakel. Wij geloven in de bijzondere aanwezigheid van de Heer in het brood van de eucharistie. Het wordt bewaard met het oog op de mogelijkheid ook buiten de eucharistieviering de heilige communie te kunnen uitreiken, maar ook voor de aanbidding van de Heer in het sacrament.

De kosters hebben een bijzondere functie in de zorg voor het Lichaam van Christus. Aan welke vereisten moeten cibories, hostieschalen, kelken en pyxissen voldoen? Op welke manier reinigen we de zaken die met het eucharistisch brood in aanraking komen? Welke rol spelen de corporale, de kelkdoekjes, de bursa en de palla? Hoe worden de hosties in het tabernakel bewaard? Hoe kunnen we er eerbiedig mee omgaan en tevens zorgen voor de versheid van de bewaarde hosties?

Begeleiding: Pastoor J. R. van der Wal uit Bolsward en vicaris J.B. te Velde uit Leeuwarden.

Opgave: afdeling Pastorale Dienstverlening bisdom Groningen: 050-4065888, uiterlijk een week voor de betreffende zaterdag.

Er zijn aan de deelname geen kosten verbonden.

infoafdeling Pastorale Dienstverlening bisdom Groningen
(050) 4065 888
info@bisdomgroningen.nl
www.bisdomgroningen.nl
organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieparochiehuis van Joure, Midstraat 110
plaatsJoure (Friesland)
postcode85
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl