Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 12 t/m zondag 13 maart 2016    Evangelie van 2016-03-12
begintijd15:30 uur
eindtijd03:30 uur
 titelJongeren-busreis naar de Stille Omgang
beschrijving

Zie jij jezelf al lopen op een zaterdagavond in een stille stoet dwars door Amsterdam? Echt stil, midden in het uitgaansleven! Kom dan mee met onze busreis naar de Stille Omgang in Amsterdam!

Busreis

Op zaterdag 12 maart 2016 reizen we met jongeren in één bus vanuit bisdom Breda, via de bisdommen Den Bosch én Utrecht, naar Amsterdam voor het Jongerenprogramma van de Stille Omgang. Dit programma begint om 19.30u en is rond 0.30u weer afgelopen. We moeten dus al vroeger op de dag vertrekken om op tijd in Amsterdam aan te komen.

Opstapplekken
Er zijn in ieder bisdom 1 (of 2) opstapplekken, waar je op de bus kunt stappen, en na afloop ook weer wordt afgezet. Hier is een overzicht van de opstaptijden- en locaties:

Bisdom Breda
15.30 uur - Vertrek Roosendaal - Onze Lieve Vrouwe kerk (Kade 23) 
16.00 uur - Vertrek Breda-Prinsenbeek - treinstation (Westerhagelaan 15)

Bisdom Den Bosch
17.00 uur - Vertrek Den Bosch - seminarie (Papenhulst 4)

Aartsbisdom Utrecht
18.00 uur - Vertrek Nieuwegein - McDonald’s A12 (Ravenswade 1)

Aankomst
19.00 uur - Amsterdam - Mozes en Aäronkerk (Waterlooplein 207)

Probeer een kwartier voor de vertrektijd op locatie aanwezig te zijn. De tijd van terugkomst is niet precies aan te geven, maar een schatting is als volgt:

00.30 uur - Einde Jongerenprogramma Stille Omgang
01.00 uur - Vertrek vanuit Amsterdam
01.45 uur - Aankomst Nieuwegein - McDonald’s A12 (Ravenswade 1)
02.30 uur - Aankomst Den Bosch - seminarie (Papenhulst 4)
03.00 uur - Aankomst Breda-Prinsenbeek - treinstation (Westerhagelaan 15)
03.30 uur - Aankomst Roosendaal - Onze Lieve Vrouwe kerk (Kade 23)

Carpool
Omdat je midden in de nacht op de opstapplek aankomt, is het belangrijk dat het vervoer vanuit de opstapplek naar je huis goed geregeld is van tevoren. In bisdom Den Bosch zijn er enkele auto’s beschikbaar om je van en naar de bus te brengen om in de avond ook weer thuis te komen. Dit kan in de omgeving Tilburg, Eindhoven, Uden, Drunen en Kerkdriel. Ook in bisdom Breda en Utrecht kun je elkaar helpen om thuis te komen en te ‘carpoolen’. Geef bij aanmelding aan of je plekken vrij hebt in de auto en of je graag wilt meerijden. Ook kun je met elkaar contact opnemen via dit FB event.

Aanmelden
Aanmelden voor de Jongeren Busreis naar de Stille Omgang kan door het sturen van een email naar perbusnaarso@gmail.com
Je krijgt dan een link naar een online Opgaveformulier toegestuurd. Je kunt je ook aanmelden door het formulier direct in te vullen via goo.gl/forms/tIRQArXYiE
Aanmelden kan tot uiterlijk 5 maart.

Kosten
Dankzij sponsoring vanuit o.a. de betrokken bisdommen, betaal je slechts € 10 p.p. voor deze activiteit! Hierin zitten zowel de reiskosten, als de entree tot het Jongerenprogramma van 8 euro. Je hoeft je dus niet aan te melden via de centrale website van het Jongerenprogramma van de Stille Omgang, dit doen wij voor jou. Je dient het bedrag van € 10,- contant te overhandigen op het moment dat je de bus instapt.

Maaltijd
Een avondmaaltijd wordt niet verzorgd. Zorg dus dat je zelf een ‘diner-pakketje’ meeneemt, dat je in de bus kunt opeten (of direct na aankomst in Amsterdam). Natuurlijk zijn er wel rijkelijk snacks aanwezig in de bus :)

Jongerenprogramma
Het jongerenprogramma is voor iedereen van 14 t/m 30 jaar oud en vindt plaats in de Mozes en Aäronkerk in hartje Amsterdam. Het thema van dit jaar is “ZIEN!”. Elkaar te zien, gezien worden, zien wij de ander in deze tijd? Echt gezien worden kan diepe indruk maken, niet gezien worden ook. En hoe denk je dat God naar jou kijkt? Enkele sprekers werken dit thema verder uit en ook als jongeren onderling gaan we hiermee aan de slag. Vervolgens wordt er samen de Heilige Mis gevierd, waarin Mgr. Punt zal voorgaan. Tot slot wordt de Stille Omgang gelopen door de straten van Amsterdam. Met deze tocht wordt het Mirakel van Amsterdam (een eucharistisch wonder van 1345) herdacht. Als deelnemer loop je mee in gebed door de binnenstad en laat je zien hoezeer God bij ons mensen betrokken is. Het is indrukwekkend en bijzonder om ’s nachts met een grote groep jongeren in stilte en in gebed te lopen, in een stad waar het nooit stil is!

info

Bisdom Breda
jongerenwerker Nina Mertens (076) 522 3 444

Bisdom Den Bosch
diaken Pieter Zimmerman (06) 26 25 76 69
pastor Stefan Schevers (06) 24 96 70 35

Aartsbisdom Utrecht
jongerenwerker Amanda Praseres (06) 48 45 95 98

www.so16.nl
facebook.com/StilleOmgang

locatie
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl