Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdinsdag 16 februari t/m maandag 28 maart 2016    Evangelie van 2016-02-16
 titelTentoonstelling - Panorama Golgotha
beschrijving

Van 16 februari t/m 28 maart is in de Domkerk de tentoonstelling ‘Panorama Golgotha’ te zien met werk van Paul van Dongen.

Vorig jaar werkte Paul van Dongen intensief aan een bijzonder project: een grote, zeer gedetailleerde ets van het gebeuren op Golgotha. Het was een arbeidsintensieve onderneming en het mag wel een staaltje van goed vakmanschap heten hoe hij de etsplaten, waarop de voorstelling in delen werden aangebracht, volmaakt aaneengeregen op het papier afgedrukt wist te krijgen. Het totaal is maar liefst vier en een halve meter lang en wordt niet vlak aan de wand maar als een cirkel opgehangen. Aan de buitenzijde lijkt het zo een beetje op een enorme lampenkap. De voorstelling bevindt zich aan de binnenzijde. Als beschouwer dien je in het midden daarvan te gaan staan en dan ben je omringd door een minutieuze verbeelding van het evangelieverhaal over Christus’ kruisdood. Afgesloten van de omgeving en in een langzame rondgang zonder begin of eind, dwaalt het oog langs alle details. ‘Panorama Golgotha’ wordt geëxposeerd in de Van Arkel Kapel, een mooie rustige plek in de Domkerk. Elders in de kerk bevindt zich nog meer werk van de kunstenaar, dat aansluit op het thema.

De opening van de tentoonstelling is op zondag 21 februari om 13.30 uur. De kunstenaar geeft dan zelf een toelichting op ‘Panorama Golgotha’.

info

www.domkerk.nl

locatieDomkerk, Achter de Dom 1
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl