Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Retraite
retraite
wanneermaandag 8 t/m vrijdag 12 november 2004    Evangelie van 2004-11-08
 titelDe spiritualiteit van Jan van Ruusbroec
beschrijvingMidweek spiritualiteit in de Abdij van Postel over de
spiritualiteit van Jan van Ruusbroec.


Jan van Ruusbroec (1293-1381) is een van de meest fijnzinnige schrijvers over de verschillende stadia van het geestelijk leven. Teksten uit zijn hoofdwerk Het sieraad van de geestelijke bruiloft wijzen ons een weg. We gaan die lezen in confrontatie met onze eigen ervaringen, om zo antwoorden te vinden voor een verdere groei in ons leven met God.

Begeleider is Pater Klaas Blijlevens, capucijn uit Ieper die al jaren de geschriften van Ruusbroec van nabij bestudeert.

De midweek vindt plaats van maandag 8 november (17u) tot vrijdag 12 november (14u) in het Kontaktcentrum van de Norbertijnenabdij van Postel.

Naast de sessies is er ook ruimte tot deelname aan de gebedsdiensten van de abdijgemeenschap, alsook voor persoonlijke bezinning en ontspanning.

infoAbdij van Postel
014/378121
gastenkwartier@abdijpostel.be
www.abdijpostel.be
locatieAbdij Postel, Abdijlaan 16
plaatsMol (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl