Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 3 maart 2016    Evangelie van 2016-03-03
begintijd10:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelDag van Goddelijke Barmhartigheid
beschrijving

Het bisdommelijk Centrum voor Huwelijk en Gezin organiseert in het kader van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid op donderdag 3 maart een Dag van de Goddelijke Barmhartigheid. De dag vindt plaats in Roermond.

De dag begin om 10.00 uur in de bisdomgebouwen en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Op het programma staat onder meer een lezing door pastoor Rainer Kanke. Thema is: ‘Gods barmhartigheid voor mij en mijn barmhartigheid voor de ander’.

Na de lunch (zelf meenemen) trekken alle deelnemers gezamenlijk als pelgrims naar de kathedraal door de daar aanwezige Heilige Deur. De betekenis van deze ritus is te vergelijken met de alledaagse situatie van thuiskomen in je eigen woning. Wie door de huisdeur gaat, laat bijvoorbeeld de drukte van het werk achter zich. Zo kan ook geestelijke ballast achtergelaten worden bij het gaan door de Heilige Deur.

Natuurlijk gaat dit niet meteen in die ene seconde van het er doorheen lopen, maar vraagt deze stap om verdieping. Die mogelijkheid wordt aansluitend geboden bij de aanbidding van het uitgestelde Allerheiligste en in een pastoraal gesprek met één van de aanwezige priesters met de mogelijkheid de zegen of absolutie te ontvangen.

De dag wordt in de kathedraal afgesloten met een eucharistieviering die om 15.00 uur begint.

Deelname is gratis, aanmelden vooraf is wenselijk.

info

(0475) 38 68 92
m.rademaker@bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieBisdomgebouwen, Swalmerstraat 100
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl