Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 17 oktober t/m zondag 21 november 2004    Evangelie van 2004-10-17
 titelExpositie eerste sacramentsprocessie
beschrijvingIn het ontmoetingscentrum naast de Amsterdamse Onze Lieve Vrouwekerk is van 17 oktober t/m 21 november een foto-expositie van Wim Groeneveld over de eerste sacramentsprocessie door het centrum van de stad sinds 1578.

De binnenstadskerk aan de Keizersgracht 220 vierde op 13 juni haar 150-jarig bestaan met een processie over de grachten naar het Begijnhof. De bisschop van Haarlem, mgr. Jozef Punt, droeg een hostie in een monstrans onder een baldakijn. Hij ging vergezeld van een bonte stoet priesters, religieuzen en gelovigen. Een in Volendamse klederdracht gestoken fanfare verzorgde de religieuze muziek, afgewisseld door zang van de processiegangers.

Het was een uniek gebeuren: voor het eerst sinds 1578 vond in Amsterdam weer een processie plaats.

De opening van de expositie is op zondag 17 oktober om 12.30 uur. Dan zal tevens een boek over de processie worden gepresenteerd. Naast een terugblik op de historie van de Onze Lieve Vrouwekerk en de processiegeschiedenis van Amsterdam, bevat het speelse interviews met diverse betrokkenen bij dit bijzondere gebeuren. Het boek is fraai geïllustreerd met expositiefoto’s.

Expositie: 17 oktober t/m 21 november 2004.
Zondag t/m vrijdag van 10.00 - 14.00 uur.
Entree gratis.

infowww.opusdei.org
locatieCentrum De Oude Gracht, Keizersgracht 218b, dichtbij de Westermarkt
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl