Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 6 februari 2016    Evangelie van 2016-02-06
(Carnaval / Heilige Dorothea)
begintijd11:00 uur
 titelEucharistieviering 60 jaar Bisdom Rotterdam
beschrijving

Op 2 februari 2016 bestaat het bisdom Rotterdam 60 jaar. Het bisdom markeert dit jubileum met een feestelijke eucharistieviering op zaterdag 6 februari in de kathedrale kerk van de HH. Laurentius en Elisabeth, Mathenesserlaan 305 te Rotterdam.  De eucharistieviering begint om 11.00 uur.

Bisschop Van den Hende nodigt van harte uit om aanwezig te zijn en deel te nemen aan deze viering. In zijn uitnodigingsbrief schrijft de bisschop: “De Kerk is een gemeenschap van gelovigen. De verkondiging van het evangelie vraagt dat wij van generatie op generatie het geloof in Jezus Christus daadwerkelijk doorgeven. [..] Het is onze opdracht om vanuit de eucharistie (bron en hoogtepunt) te komen tot catechese en diaconie. De Kerk is geroepen om instrument van God in de wereld te zijn.”

“Vanuit onze band met Christus -gezicht van Gods barmhartigheid- mogen wij als Kerk een netwerk van geloof en liefde zijn. Het is van grote betekenis voor de samenleving van onze tijd, wanneer wij in woord en daad meebouwen aan een beschaving van liefde, en het rijk van Gods liefde opnieuw meer ruimte krijgt in de harten van veel mensen in onze tijd.”

“Omdat het jubileum plaatsvindt in het jaar van barmhartigheid zal er tijdens deze diocesane viering -geïnspireerd door de heilige diaken Laurentius- een bijzondere collecte worden gehouden voor mensen die dagelijks in nood en onzekerheid leven; vervolgde christenen en andere vluchtelingen.”

Diocesanen kunnen zich nog tot en met maandag 1 februari 2016 per email aanmelden voor de jubileumviering op 6 februari 2016.

Na afloop van de eucharistieviering is er gelegenheid elkaar te ontmoeten.

info

r.peeters@bisdomrotterdam.nl
www.bisdomrotterdam.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatiekathedrale kerk van de HH. Laurentius en Elisabeth, Mathenesserlaan 305
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl