Vandaag is woensdag 7 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Franciscaanse Beweging

Franciscaanse Beweging

Website E-mail

vd Does de Willeboissingel 11
5211 CA  ’s-Hertogenbosch

(073) 613 13 40

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 27 februari 2016    Evangelie van 2016-02-27
begintijd12:30 uur
eindtijd18:00 uur
 titelFranciscaans omgaan met vluchtelingen
beschrijving

Op zaterdag 27 februari vanaf 12.30 uur organiseert de Franciscaanse Beweging in Den Bosch een middag over het omgaan met vluchtelingen. De middag begint met twee inleidingen. Een door Lars Frendel ofm, franciscaans broeder uit Amsterdam. De tweede inleiding wordt verzorgd door Connie van den Broek, werkzaam bij het Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt. Daarna zijn er workshops Arabisch, meditatie en een workshop die ons een spiegel voorhoudt. De middag vindt plaats in het Franciscushuis aan de Van der Does de Willeboissingel 11 in Den Bosch.

“Tijdens de middag wordt geen aandacht besteed aan de politieke discussies die eindeloos gevoerd kunnen worden. Uitgangspunt op deze middag is de menselijkheid die we in elkaar moeten proberen te zien. Veel vluchtelingen zullen in Nederland blijven en dus op een bepaald moment onze nieuwe buren worden. Natuurlijk wordt er vaak geroepen dat de nieuwkomers zich moeten aanpassen aan onze manier van leven. En veruit het grootste deel zal dat ook willen. Maar dat is een moeilijk traject en vraagt ook van onze kant enige investering. Daartoe proberen we op deze middag een aanzetje te geven.” Aldus Thomas Hontelez van de Franciscaanse Beweging.

De insteek van de middag is concrete handvatten te geven voor het omgaan met onze nieuwe buren. Zo kun je tijdens deze middag een paar woorden Arabisch leren, zodat je gedag kunt zeggen tegen je nieuwe buren. Anouk Willemsen en Wieteke Vrieling van de Kitabclub uit Nijmegen studeren Arabisch in Nijmegen en geven nu lezingen over de islam en het Midden-Oosten. Op deze middag verzorgen ze een spoedcursus Arabisch. In een andere workshop hoor je van een Syrisch gezin hoe het is om in Nederland te integreren. Waar lopen ze tegenaan en waar hadden ze meer hulp bij verwacht? Een mooie manier om het verhaal eens van de andere kant te horen. Daarnaast kun je tijdens een meditatie van Marieke Neuhaus aandacht besteden aan verwerking van de veranderingen. Je kunt je twijfels en angsten een plaats geven. Neuhaus geeft al vele jaren meditatiecursus vanuit de Franciscaanse Beweging en is erg betrokken bij de vluchtelingen problematiek. Zo richtte ze bijvoorbeeld Stichting Gast op in Nijmegen, een stichting die de belangen van ongedocumenteerden in Nijmegen behartigt.

Programma
12.30 uur - Inloop met koffie en thee
13.00 uur - Inleiding door Connie van den Broek
13.45 uur - Inleiding door Lars Frendel ofm
14.45 uur - Ronde 1 workshops
16.00 uur - Ronde 2 workshops
17.10 uur - Afsluiting
17.15 uur - Napraten onder genot van borrel
18.00 uur - Einde

Workshops
1. Spoedcursus Arabisch door Anouk Willemsen en Wieteke Vrieling
2. Meditatie door Marieke Neuhaus
3. Spiegel op onze gebruiken.

Kosten
€ 20 (€ 15 voor leden)

Aanmelden per telefoon of e-mail.

info

(073) 613 13 40
info@franciscaansebeweging.nl
www.franciscaansebeweging.nl

organisatieFranciscaanse Beweging
locatieFranciscushuis, Van der Does de Willeboissingel 11
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl