Vandaag is woensdag 17 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 16 januari 2016    Evangelie van 2016-01-16
begintijd12:00 uur
 titelKerkbalans 2016 inluiden Sint-Janskathedraal
beschrijving

Jheronimus Bosch, Plebaan Geertjan van Rossem, Addy van den Krommenacker en Burgervaojer van Oeteldonk luiden klokken voor de kerk.

Jhreronimus Bosch (geacteerd door Danny van den Hout), Roger Schouten, Burgervaojer van Oeteldonk, Addy van den Krommenacker, couturier, en Plebaan Geertjan van Rossem luiden op zaterdag 16 januari om 12.00 uur de klokken van de Sint-Jan in ’s-Hertogenbosch. Zo luiden zij letterlijk de actie Kerkbalans in, een actie om binnen de kerk een financiële bijdrage op te halen. Dankzij Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen functioneren en hun maatschappelijke functie blijven vervullen.

Kerkbalans
De actie Kerkbalans, waarmee verschillende kerkgenootschappen jaarlijks een onmisbare bijdrage vragen aan hun leden, wordt dit jaar letterlijk ingeluid. Op zaterdag 16 januari wordt in ten minste vijftien steden om 12.00 uur verdeeld over de provincies de klokken geluid. Het zijn bekende Nederlanders en/of plaatsgenoten die in de deelnemende stad aan het ‘klokkentouw trekken’. Daarmee maken ze duidelijk dat zij het maatschappelijke belang van de Kerk onderstrepen en roepen ze op daaraan bij te dragen. De actie Kerkbalans loopt van 17 tot 31 januari 2016.

Klokken luiden
Jheronimus Bosch vraagt aandacht voor het belang van de kerk: “De kerk brengt mensen samen en dan was in mijn tijd meer dan 500 jaar geleden ook al zo. Door alle dreigingen in de huidige samenleving hebben wij elkaar nog steeds hard nodig. In het jaar 2016, waarin ik herdacht word, vind ik het belangrijk dat er aandacht is voor de positie van de kerk in de samenleving.”

Plebaan van Rossem: “Uw bijdrage aan Kerkbalans maakt het mogelijk dat we het goede nieuws van Gods liefde blijven doorgeven, in liturgievieringen en sacramenten, in verkondiging en catechese, in gemeenschapsopbouw en pastorale zorg. Dit draagt ook bij tot samenhang, duurzaamheid en verbondenheid in de samenleving.”

Ook couturier Addy van den Krommenacker is bij het inluidmoment betrokken: “Ik doe mee aan het inluidmoment voor Kerkbalans omdat ik rooms-katholiek ben en de kerk en de Sint-Jan – het boegbeeld van ’s-Hertogenbosch – een warm hart toedraag. Vroeger heb ik zelfs een jaar het seminarie gevolgd. Het werd uiteindelijk de mode.”

Burgervaojer Oeteldonk: “De Sint-Jan is van iedereen en vooral ‘ècht Bosch’. Dus we moeten ook met z’n allen zorgen voor het behoud van onze ouwe Sint-Jan.”

info

www.mariajohannes.nl
www.sint-jan.nl

locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl